USA   New York    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

New York legjobb hamburgerei

USA - Hamburger...hamburger...New York...New York...hamburger...[sör...]

New York legjobb hamburgerei.

1. The Spotted Pig

 

Nagyon egyedi és nagyon felkapott taverna a West Village-ben, a sztárok (Bono, Jay-Z…) is ide járnak. És ők sem kapnak egyedi kiszolgálást: itt nincs olyan, hogy kérek egy hamburgert, de ne legyen benne se hús, se zsömle… A burger nagy, a buci mindkét oldalán pirított, omlós roqueforttal, gyufaszál sültkrumplival és egyszerűen, semmi cifrázással: nincs benne saláta, se paradicsom, se majonéz. És ne is kérd, nem szívelik, a hely filozófiája szerint itt az ő burgerüket edd, ne másét… Ami egyébként szenzációsan finom, így megéri a sokszor két órára nyúló várakozást is, amíg asztalt kapsz. 

 

 Hamburger ára: kb. 17$

Cím: 314 West 11th St at Greenwich St. Honlap: thespottedpig.com

 

2. Corner Bistro

 

A new yorki burgeresek ősapája ez a sarki bisztró, szintén a West Village-ben, de már vagy száz éve szolgálja az éhes vendégeket. Az étlap híresen rövid: van itt hamburger, sajtburger és baconös-sajtos burger. Jó, kérhetsz még csirkés szendvicset is, (de miért kérnél, ha van hamburger…) A buciba fejessalátát, paradicsomot és hagymát is kapsz, a burger papírtálcán érkezik, laktató és páratlanul finom – a hely a burgertörténelem kihagyhatatlan része. 

 

Hamburger ára: kb. 6$

Cím: 331 West 4th St. Honlap: cornerbistrony.com

 

3. Minetta Tavern

 

Kicsi, hangulatos és nem túl olcsó bisztró, de különleges élményt nyújt – az étel és a környezet is. Csempézett padló, füstüveg ablakok és hagyományos menü. Majd száz éves a hely, Hemingway, E.E.Cummings és Dylan Thomas is jár itt.

 

TOWÁBB: New York hotelek, szállások

 

A leghíresebb fogása a Black Label burger, egyedi buciban, karamellizált hagymával és tökéletes szalmakrumplival. A legnagyobb attrakciója persze az a marhahús, amelyet 42 napon át érlelnek. Nem mindennapi burgeres, és New York egyik legfinomabbja. 

 

Hamburger (Black Label) ára: kb. 26$
Cím: 113 MacDougal St. Honlap: minettatavernny.com
 

 

4. Five Napkin Burger

 

Modern és zsúfolt, de mégis hangulatos burgerező, amely hatalmas és szaftos hamburgereivel vonzza a helyiek és turisták tömegét. Specialitása az Original 5 Napkin Burger karamellizált hagymával, olvadt Gruyère-sajttal és csúszós rozmaring-szósszal. A sültkrumpli isteni, friss, és helyben sütött, kísérőnek pedig több mint 50 féle sörből választhatsz. 

 

Hamburger ára: kb. 15$

Cím: 630 9th Avenue. Honlap: 5napkinburger.com

 

5. Shake Shack

 

Icipici büfé a Madison Parkban, csak szabadtéri asztalokkal és elvihető burgerekkel. Óriási a sorban állás, de megéri. Az íze egyszerűen tökéletes, a hús puha és szaftos, a sajt pont olyan ragadós, mint amilyennek lennie kell. Cikkcakkos sült krumplit és jeges shake-et is kérhetsz hozzá. Az ára pedig baráti. Nem csoda, hogy gyorsan franchise-zá nőtte ki magát…

 

Hamburger ára: kb.  4.50$
Cím: A Madison Square Park délkeleti sarkán, a Madison Avenue és a keleti 23rd St közelében. Honlap: shakeshack.com

 

 

 

► Még több információ: nyctourist.com

 

 

(Fotó: flickr.com by Adam Kuban)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: