Panama City

Panama - Egyre több utazót vonz, igazi kuriózum, és viszonylag olcsó. Ételhez és italhoz barátságos áron lehet jutni, kivált az utcai étkezdékben és a helyiek által is kedvelt éttermekben. Persze már itt is gomba módra szaporodnak a turistákra szakosodó vendéglátóhelyek, magasabb áron kínálva szolgáltatásaikat.

Panama City hasznos tudnivalói árakkal.

Időjárás

 

Panamaváros klímája klasszikus trópusi éghajlat, a hőmérséklet alig változik az év során. A száraz évszak december közepétől májusig tart, mindig magas a páratartalom, de a hőség elviselhető.  Az esős évszak júniustól novemberig tart, de általában csak felhőbe borul az ég…

 

 

Biztonság

 

A város alapvetően biztonságos, bár éjszaka nem ajánlatos egyedül bóklászni. Ha taxiba ülsz, az ajtót az oldaladon tartsd zárva. Csomagjaidat magad mellé tedd, és ne a csomagtartóba. Ügyelj a zsebtolvajokra.

 

 

Panama hotelek, szállás

 

A hotelek jók és viszonylag olcsók, különösen kedvező a magasabb kategóriájú hotelek kínálata. Panama Cityben hasonló a szezonális menetrend, mint a Karib térségben. A főszezon decembertől márciusig tart, és számos szálloda magas szinten tartja az árakat áprilisban is.

 

  Booking.com  

 

 

A hotel csúcsszezon a karácsonyi és újévi ünnep – erre az időszakra mihamarabb foglalni kell. Szezonon kívül – júniustól novemberig – viszonylag olcsón lehet szálláshoz jutni a felső kategóriás hotelekben. Ne feledd, ez az esős évszak, bár ez általában azt jelenti, egy héten kétszer-háromszor délutánonként felhős az ég, és esik egy kicsit.

 

 

Látnivalók

 

Modern városkép felhőkarcolókkal és évszázados barokk és a spanyol gyarmati épületekkel, ez utóbbiak a Casco Viejo negyed ékességei.  De az igazán nagy attrakció a Panama-csatorna.

 

Panama-csatorna Múzeum: a csatorna lenyűgöző története >> 2.00 $

Panama-csatorna Látogató Központ: hogyan működik… >> 5.00

 

 

Közlekedés

 

Panama Cityben nem könnyű gyalog bárhova is odatalálni, a név nélküli egymásba fonódó utcák könnyen zavarba ejtik a turistát. A távolságok nem épp rövidek és tájékozódási pontok nélkül eltéved az ember. Másrészt igazán gyalog élhető meg és fedezhető fel a város. A taxi olcsó és biztonságos, de ha esik az eső, mintha eltűntek volna, egy taxiban több utas is beülhet. A taxiban nincs óra, viteldíj táblázat van, úgyhogy előre meg kell állapodnod. De ne csodálkozz, ha nem tudja ő se, merre induljon… mindig tudd, hogy milyen közismert tájékozódási pontok közelébe indulsz.

 

Taxi a reptértől a városközpontig >> 20.00 - 28.00  $

Nyilvános busz a repülőtérről a városközpontig >> 0.60  

3km taxi Panamavárosban >> 1.25 - 3.00 

Nyilvános városi buszjárat >> 0.25

Taxi a belvárostól a Canal Zone-ig >> 5.00 - 10.00 $

 

 

Étkezés 

 

Niko Cafe-k: görögök, éjjel-nappal nyitva, válogatottan jó szendvicsek és meleg ételek egész nap. Don Lee: kínai fast food, és megér egy próbát. Doraditos Asados (Via Cinquantenaire, Waterfront Super 99): népszerű olcsó panamai étterem, mindig tele van,  finom a grillezett csirkeszendvics és a pizza.

 

Reggeli: olcsó kávézókban és szendvicsbárokban >> 2.00 - 5.00  $

Ebéd: utcai étkezdék, helyi éttermek >> 2.00 - 6.00

Vacsora: az idegenforgalmi helyeken drága >> 3.50 - 8.00

Sör (0,33 l üveg): sör mindenhol kapható, az ár függ a helytől >> 0.60 - 2.00 $

 

 

 

 Még több információ: panamainfo.com

 

(Fotó: flickr.com by Matthew Straubmuller)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: