Pekingi kisokos

Kína - Bár az egyik legdrágább város Kínában, ez nem tartja távol az európai és amerikai turistákat. A közlekedésre sem kell sok pénz kiadni, miként az ételek és italok ára is alacsonyabb a nyugati normákhoz képest, bár a turistákra specializálódott éttermekben kicsit magasabb.

Peking praktikus tudnivalói árakkal.

Időjárás

 

A nyáron, kivált július és augusztus havában magas a hőmérséklet és a páratartalom, és gyakori az eső. Április, május, szeptember és október a legjobb hónap az utazásra, kellemes az időjárás és kevés a csapadék. A tél nagyon hideg, de a hó nem akadály.

 

 

Pekingi hotelek és szállás

 

A szállásárak nem sokat változnak év közben. A fő szezon májustól októberig tart, de november és március között a magasabb kategóriájú hotelek is alább adják az árakat. A szállodák és szállások minősége általában jó, az áruk is kedvező, különösen a ⇒ szervezett keretek között utazók számára.

 

  Booking.com  

 

 

 

Közlekedés

 

A metróvonalak lassan behálózzák a várost. A buszok és trolik útvonalai is. A hivatalos taxik szélvédőjén igazolás, színük részben sárga. Autóvezetéssel ne próbálkozz.

 

Taxi a reptértől a városközpontig  >> 10.60 - 18.10 $

Airport Express vonattal a városközpontig  >> 3.80

Transzfer busz a reptértől a városközpontig  >> 2.50 

3km taxi Pekingben  >> 1.50 - 3.50 

Metró Pekingben  >> 0.30

Buszozás Pekingben  >> 0.15 - 0.30  $

 

 

Látnivalók

 

A pekingi látnivalók belépti díja jutányos, de sok a tolakodó csaló és szélhámos minden látványosság körül. Légy óvatos és meggondolt. A Tiltott város, a Tienanmen tér és a Nyári palota kötelező.

 

Nagy Fal (Badaling vagy Juyongguan) >> 6.80  $

Tiltott város >> 9.20

Nyári Palota >> 3.50

Beihai Park >> 2.00

Nagy Harang Templom >> 2.00

Peking Aquarium >> 18.00 $

 

 

Étkezés

 

A pekingi utcai árusoknál vásárolni vagy enni már maga is egy kaland. Ha tudod, hogyan kell használni az evőpálcikát és még egy picikét beszélsz mandarinul is, biztos lehetsz benne, hogy vendéglátóid különös gonddal készítik el neked a jiazoit (hússal vagy zöldséggel töltött kínai galuska) vagy a ropogós pekingi kacsát szilvaszósszal.

 

Költségkímélő reggeli: kínai stílusú, akár tészta is  >> 1.20 - 4.50 $

Költségkímélő ebéd: olcsó helyi étkezdékben >> 1.50 - 5.30 

Költségkímélő vacsora: olcsó helyi étkezdékben  >> 2.40 - 7.50

Sör (pint):  kerüld a szálloda bárokat és éjszakai klubokat  >> 3.20 - 4.50 

Sör (üveg): a helyi kínai sör olcsó  >> 0.75 - 0.90

McDonald's Big Mac  >>  2.11 

Cigaretta (csomag)  >> 1.50 - 2.11

Palackozott víz (1,5 l-es)  >> 0.60 - 0.90 $

A hangulatos lámpásokkal megvilágított Gui Jie, vagyis Szellem utca Peking legízesebb pontja, teleszórva a nap 24 órájában nyitva tartó éttermekkel. A nemzetközi konyha remekeit – a pizzától a mezzéig – az olyan felkapott negyedekben találod, mint a Chaoyang vagy a Houhai tó partja. A Wangfujing éjszakai piac pedig a kalandor gasztromániások kedvenc helye – itt kóstolhatnak skorpiót, frissen sült szöcskét, tengeri csillagot…

 

Aktuális árak Pekingben

 

 

Vásárlás

 

Ha reggel, akkor piac: igazgyöngyből készült ékszerekért és high-tech kütyükért a Hongqiao Piac, színes selyem holmikért és kézzel készített ruhákért pedig a Ya Show Piac felé vedd az irányt.

 

A dizájner-butikok a Wangfujingon sorakoznak, közöttük az Arts & Crafts World Mansion, amely hagyományos kínai árucikkekkel van telerakva, a jádétól a szépséges fafaragásokig. A Liulichang Xi Jie utca a legjobb hely egy teaszünetre némi antikvitás-vásárlással egybekötve, a Csing-dinasztia-beli mintára újramodellezett házakban és udvarokban.

 

 

Szórakozás

 

A meleg nyárestéken Peking utcái és parkjai megtelnek a táncoló vagy éppen zenére tréningező városlakókkal. A Houhai tó idilli helyszíne egy kellemes estének, késői vacsorának, koktélozásnak vagy kivilágított csónaktúrának. A parti a neonfényben villódzó Sanlitun negyedben folytatódik, ahol a zenétől pulzáló bárokban DJ-k és jazz-zenészek szórakoztatják a nagyérdeműt.

 

A hagyományos pekingi opera helyszíne a Liyuan Színház és a Lao She Teaház, utóbbiban az előadás mellett forró jázmintea és baozi (hússal vagy zöldséggel töltött gőzgombóc) is növeli az élmény élvezeti értékét.

 

 

Még több információ: visitbeijing.com.cn

 

 

(Fotó: flickr.com by Trey Ratcliff)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: