Nagy Fal

Kína - 11 évszázadba telt, mire megépítették, és olyan hosszú, ha szakadozottan is, mint a New York és Los Angeles közötti távolság.

A Kínai Nagy Fal, a világ egyik leghíresebb látnivalója.

A kínai civilizáció e lenyűgöző darabja egyben a brutális zsarnokság jelképe is, több mint egymillió ember dolgozott itt, munkások, bűnözők és háború idején asszonyok is – legendák százai szólnak a 7 méter magas és 7 méter vastag fal megépültéért életüket adó és befalazott építőkről. Építését a 6. században kezdték és 17. században fejezték be.

 

A falon nyíllövésnyi távolságra egymástól bástyákat, erődítményeket és jelzőtornyokat építettek. Bennük élelmiszert és fegyvereket is tároltak. A falon és közelében katonák állomásoztak. 

 

Ma több szakasza romos vagy eltűnt. Közel a fal felét széthordták az évszázadok során. Bár a fal 8 000 kilométer hosszú, ám a világűrből nem látható. Ez egy 1932-es képregényből származó legenda.

 

Itt foglalhatsz Pekingben szállást

 

Pekingtől északnyugatra a fal leglátogatottabb szakasza a 600 éves Badaling erőd, amely a Ming-dinasztia szekciójához tartozik, s elsőként nyitották meg a turisták előtt. Ma expressz vonat köti össze Pekinggel.

 

 

 

 Még több információ: travelchinaguide.com/china_great_wall

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Vin Crosbie)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: