Peru : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek

Világ & városok

Cuzco kisokos

Peru - Cuzco a turisták számára nem cél, hanem kiindulópont a Machu Picchu felé, aztán amikor ide érnek, csodálkoznak, milyen érdekes és megkapó ez a perui város is. Cuzco az inkák központja volt, ez hangulatán még ma is érződik. Székesegyháza és a La Merced templom a spanyol építészet gyöngyszemei.


Világ & városok

Machu Picchu

Peru - A világ legfestőibb fekvésű régészeti lelőhelye az Andok hegyláncai között. A tudósok szerint nem volt igazi város, inkább templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló Nap(Inti)-tiszteleti szentély.


Világ & városok

Lima kisokos

Peru - Alulértékelt város az idegenforgalom tekintetében, pedig érdekes. A legtöbb látnivaló vagy ingyenes, vagy nagyon olcsó. A perui főváros központja katedrálisairól és építészeti emlékeiről nevezetes. Ezért nem érdemes egy városnéző busztúrára befizetni. Múzeum, állatkert, néhány pláza és fantasztikus piac adja az itt tartózkodás hangulatát.


Világ & városok

Perui konyha

Peru - Az egyik legjobb konyha a perui Latin-Amerikában. Egy nagyobb lakoma igazi földrajzi keresztmetszetet nyújt az országról: halak a tengerpartról, burgonya és kukorica az Andokból, tengeri malac és chili paprika a felföldekről, banán és manióka a dzsungelből, chirimoya és lucuma gyümölcsök a sivatagos trópusi völgyekből…


Világ & városok

Perui tudnivalók

Peru - Hivatásos magyar külképviselet nem, csak tiszteletbeli konzuli hivatal működik az országban. Vízum nem szükséges. Peru tektonikai szempontból földrengésveszélyes területnek számít.


Világ & városok

Arequipa

Peru  - Déli csücskén, mintegy 100 mérföldre a tengerparti Mollenda városától, az Andok hegyei között emelkedik Arequipa, a Fehér Város.


Világ & városok

Colca-kanyon

Peru - Arequipától 160 kilométernyire húzódik a világ legmélyebb kanyonja – kétszer mélyebb, mint a Grand Canyon. Nagy része járhatatlan, a turisták a Colca-völgyet fedezhetik fel.


Világ & városok

Iquitos

Peru - Amazonas perui kapuja. Peru északkeleti részén, közel a brazil határhoz, repülővel vagy hajóval lehet megközelíteni.


Világ & városok

Puno és a Titicaca-tó

Peru - Puno partjainál terül el a világ legmagasabban fekvő (3800 méter!) hajózható tava, a Titicaca – Peru és Bolívia határán.


Világ & városok

Nazca vonalak

Peru - Nazcától mintegy húsz kilométerre északra rajzolódnak ki a száraz síkság felszínén e különös alakzatok. Egyenes vonalak, absztrakt minták és állat-alakok a sivatag talajában. Eredetüket mindmáig homály fedi.


Világ & városok

Ninacaca színes temetője

Peru - A ninacacai temető valóságos turisztikai attrakció – mint egy szürreális látványosság jelzi: a halál is lehet vonzó. Legalább is a mások s idegenek halála.


Világ & városok

Huacachinai oázis

Peru - Az egyetlen igazi sivatagi oázis az amerikai kontinensen.