Phuket és Pattaya

Thaiföld - Phuket és Pattaya híres üdülőhelyeire százezrek utaznak az európai tél elöl. De nem csak a kristálytiszta víz és a homokos partja vonzó.

Phuket és Pattaya szépséges tengerparti világa.

Phuket

 

Thaiföld kiemelt üdülőterülete. Bangkokból egy óra repülővel. Az élet itt könnyed és kozmopolita.

 

Pompás homokos partok és bámulatos szigetek: strandolhatsz, búvárkodhatsz, vízi sportolhatsz kedvedre. Az Andamán-tenger kéklően kristálytiszta. A pálmafákkal szegélyezett strandok közül Patong épült ki a legjobban. A hosszan elnyúló homokos partot nyugágyak, napernyők lepik el. Szörfözni és vitorlázni is lehet.

 

E délvidék konyhája a malajziaira emlékeztet, gazdagon fűszerezett, de kókusztejjel enyhített. A húsételek se hiányoznak az étlapokról.

 

A vidéken buja rizsföldek és kaucsukfa ültetvények, no és mecsetek és wattok váltják egymást.  Sok a gumi- és kókuszpálma-ültetvény,  jelentős  az ónbányászat és a halászat .

 

Közlekedés: VIP 24-es, kényelmes busszal Bangkokból 12 óra. Honlap: www.phuket.com

 

 

 

Pattaya

 

Híres és hírhedt üdülőhely, Bangkoktól busszal 2-3 órára. Pattaya éjjel és nappal nyüzsög. A csábító luxus és a szexipar központja. Is. Hatalmas a közlekedési káosz, sok a mozgó árus, és nem épp tiszta a part...

 

A környező tizenkét korall sziget a búvárok paradicsoma, a látótávolság a vízben akár a 20 métert is eléri. Vizisportok: sporthorgászat, vizi scooter, parasailing, vízisí, windsurfing Szórakozás:  Oceán Aquapark, thai masszázs,  thai box mérkőzések, go-go és sztriptíz bárok. Csak óvatosan!

 

A nyugodt és békés strandolás sem lehetetlen, de nem a helyi strandokon, hanem a közeli szigeteken: Koh Larn-ra és Koh Samet. A naplementék varázslatosan romantikusak. Jégbe hűtött kókuszlevet szürcsölgetve. Csak halkan...

 

Fotó: facebok-pattaya. Honlap: www.pattaya.net

 

 

 

(Fotó: flickr.com by dumbskull)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: