Csehország   Prága    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek

Prágai éttermek, klubok

Prága - A város sokféle éttermet és konyhát kínál, többnyire a rettenthetetlen turistákhoz igazodva. Kerüld a leghíresebb sörözőket. Többségük ma már csak egy „lehúzós kirakat”.

Prága legjobb éttermei, sörözői, klubjai.

A sör a cseh kultúra és konyha alapja, ez az oka, hogy sok a gasztro-pub pompás sörökkel és kiadós sültekkel, knédlivel.

 

Klasszikus cseh családi étel: svíčková (marhasült tejszínes mártással), nemzeti étel: vepro-knedlo-zelo (sertés savanyú káposztával és knédlivel.) És egy hideg Pilsner...

 

Ha kolenót, vagyis csülköt rendelsz, két személyre is elegendő egy adag, finom és olcsó. Vigyázz, a pincérek néha hajlamosak többet számolni, szemrebbenés nélkül. Prágában pezseg az éjszakai élet is, táncolhatsz az éjszakai klubokban akár hajnalig.

 

U Vejvodu

 

Ez a hagyományos söröző remek a kései vacsorára és sörözésre. A földszinten söröző, az emeleten átriumos étterem. Hagyományos cseh ételek. Tradicionális stílusú cseh kocsma, éjszakáig duruzsoló hangulattal.

 

Cím: Jilská 4, Prague 1. Info: www.restauraceuvejvodu.cz

 

La Degustation

 

Az Óvárosi negyed egyik legjobb étterme. Az étkező minimalista, miként a menü is, ami naponta változik. Hat-hét fogás a megfelelő borral, sörrel, gyümölcslével párosítva. Jól nem fogsz lakni, de különleges ízharmóniákban bővelkedik majd az estéd, a pénztárcád meg apad: egy vacsora 3 500 cseh korona. Vasárnap zárva.

 

Cím: Hastalska 18. Info: www.ladegustation.cz

 

Bellevue

 

Prága egyik legkifinomultabb étterme, kilátással a várra és a Moldva folyóra. A vacsora hátterében halk zongoraszóval. Tányéron a modern cseh konyha remekei. A környezet klasszikusan elegáns. Nyitva minden nap ebédre és vacsorára. Előzetes foglalás ajánlott.

 

Cím: Smetanova nábřeží 18. Info: www.bellevuerestaurant.cz

 

U Fleků

 

A világ egyik legrégebbi sörfőzdéje és kocsmája, Prága leghíresebb tavernája. Magadba szívhatsz némi cseh történelmet és jóllakhatsz a kiadós cseh klasszikusokkal és ínycsiklandó specialitásokkal. Van itt nagyterem meg kisterem meg lovagterem… és persze orfeum és kerthelyiség. Péntekenként kabaré.

 

Cím: Kremencova 11. Info: www.ufleku.cz

 

Vigyázz! U Kalicha

 

Jaroslav Hasek Švejk a derék katona című regényét itt - a Kehelyben - álmodta, írta, sörözte... Közel van az I. P. Pavlova metró megállóhoz. Menj be, nézz körül, vagy legfeljebb igyál egy pohár sört, aztán kifelé... Itt a turistákra szakosodtak, és elkapatták magukat jócskán.

 

Cím: K Bojišti 2,  Prága 2. Info: www.ukalicha.cz

 

Radost FX

 

Éjszakai bár, étterem és koktélbár, ahol nemzetközi hírű DJ-k zenélnek a világ minden tájáról. Koktéljai díjnyertesek, az angolok szerint a világ legjobb klubja… van egy vega étterme is, késő estig nyitva.

 

Cím: Bělehradská 120. Info: www.radostfx.cz

 

Mekka Club

 

Hétköznapokon konszolidált kávézó és egy halételekre szakosodott étterem. Van egy nagyon nagy egzotikus akváriuma is, de nem hinnénk, hogy a szakács ebből dolgozik... Gondosan díszített modern belső tér.

 

⇒ Itt foglalhatsz Prágában szállást

 

Hétvégén: 5-klub 5 szinten. Minden emeletének megvan a saját építészeti és zenei stílusa, változatos és kimerítően pörgős a szórakozás itt hajnalig. Dress code nincs, de a társaság többnyire igen jól öltözött. A hely akusztikája remek, a koktélok jók. VIP-ek is jönnek ide, külföldről is. Tehát drága. De saját autóbuszjárata van, mert a tömegközlekedés elég necces.

 

Cím: U Pruhonu 3, Prága 7. Info: www.mecca.cz

 

Cloud 9 Club

 

Sky Bar & Lounge a prágai Hilton tetején. Lenyűgöző kilátást kínál a városra, nyitott terasza, egyedi designja és világítási rendszeri, csupa üvegfalú bárja abszolút kényelmet garantál. Finom koktélokkal szolgál, bensőséges mulatságok vagy titkos légyottok tökéletes helyszíne. Dress code: okos és elbűvölő (nem sportruházat). Remek a zenei kínálat.

 

Cím: Pobrezni 1, Prague 8. Info: www.cloud9.cz

 

►  Prágai kocsmainfo: praguepubs.co.uk

 

 

 

Fotó: wikipedia cc - Dr. Bernd Gross 

Betöltés...
(9)
Pozitív értékelés (9) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: