Csehország   Prága    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Prágai vásárlás, üzletek

Prágában a kis designer butikokat érdemes felkeresni, az ajándéktárgyak közül a cseh modernisták reprodukcióit, csiszolt üveget vagy marionett figurát vásárolni. Vagy betérni valamely márkaüzletbe, s hazai áron vagy olcsóbban ruhát, cipőt venni.

Prága vásárlás, üzletek, shopping.

Designer butikokat és világmárkákat a Siroká és Pariziská utcákban találsz. A Károly hídon pedig bájos körítésben - csepűrágók és utcai zenészek kíséretében - vehetsz korántsem időtálló, de giccsességükben is megkapó emléktárgyakat. A világmárkák

 

Bevásárló központok

 

Vencel tér - Prága fő bevásárlóközpontja a Václavské Náměstí (Vencel tér), és hozzá közeli sétálóutca, a  Na Prikope. Üzletláncok: H&M, Zara és a Marks & Spencer… De se szeri, se száma itt az emeletes áruházaknak és márkaboltoknak.

 

 Cím: Václavské Náměstí .Metro: minden vonal érinti

 

Palladium - Hatalmas bevásárlóközpont Prága központjában, ötemeletes épület, 170 üzlet és 30 étterem-kávézó. Könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel. Üzletek: Benetton, C&A,  ECCO, Esprit, Foot Locker, Guess, H&M, iStyle, L'Occitane, Marks&Spencer, Mothercare, Puma, Sparkys, Starbucks, Villeroy & Boch. 

 

 Cím: Náměstí Republiky 1, Prague 1. Metro B: Republiky Náměstí. Info: www.palladiumpraha.cz

 

Arkády Pankrác - Modern bevásárlóközpont, ruházati, cipő és sportruházati üzletek. Nagy Interspar szupermarket. Bejárat közvetlenül, belülről a Pankrác metrómegállóból.

 

 Cím: Na Pankráci 86, Prague 4.Metro C: Pankrác. Info: www.arkady-pankrac.cz

 

Nový Smíchov - Háromemeletes, elegáns bevásárló és szórakoztató központ. Tesco szupermarket és Datart elektronikai áruház a földszintjén, 150 különböző üzlet az emeleteken, Palace Cinema multiplex a harmadik emeleten.

 

 Cím: Plzeňská 8, Prága 5. Metro B: Anděl vagy 4-es villamos. Info: www.novysmichov.eu

 

Piacok

 

Tégy egy sétát a Havelské piacon a Stare Mesto kerületben. A legrégebbi piac a fővárosban. 1232 óta folyamatosan nyitva. Eredetileg friss gyümölcsöt és élelmiszert árultak itt, azóta már virágokat, kézműves termékeket, bőrárukat, fajátékokat, kerámiákat és még sok mást is. És még cseh specialitásokat: kristályokat, üveg ékszereket, helyi mézet, díszes dobozokat, hagyományos fajátékokat. [Havelska utca]

 

A Prazska piacon friss gyümölcs, divatosnak tűnő ruhák, tartalék autóalkatrészek... itt minden megtalálható. A  19. századi hajdani vágóhíd, a Holešovice a legnagyobb és legérdekesebb piactér az országban. Mindössze tíz percre a városközponttól, sok étkezővel, valamint a SaSaZu klub-étteremmel.  [Bubenske tér]

 

 

 

Még több információ: myczechrepublic.com/prague/prague-shopping-malls.html

 

(Fotó: flickr.com by bmeabroad)

Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: