Puno és a Titicaca-tó

Peru - Puno partjainál terül el a világ legmagasabban fekvő (3800 méter!) hajózható tava, a Titicaca – Peru és Bolívia határán.

Puno és a Titicaca-tó, Peru nevezetességei.

Ez a hihetetlenül kék tó egy másik rekordot is tart: Dél-Amerika legnagyobb tava, 195 kilométer hosszú, átlagos szélessége 50 kilométer.

 

Puno egyfelől meglehetősen hideg és sivár város, másfelől pedig a perui indián kultúra olvasztótégelye, ekként a folklór perui fővárosa, sok fiestával, tánccal és zenével. Egyébként meg csupa béke és megnyugvás itt az élet.

 

A turistának jó hír: ha perui kötöttárut keresel, itt találod meg a legolcsóbban. Egy alpaka pulóver csak 10 dollár. 

 

TOwÁBB: Puno hotelek és szállások

 

A Titicaca tó a legenda szerint a civilizáció szülőhelye, Wiracocha isten itt teremtette a Napot, a Holdat és a csillagokat, világosságot teremtve a földön… nem meglepő, hogy a tó bolíviai oldalán lévő szigetek neve Isla del Sol (Napsziget) és Isla de la Luna (Holdsziget).

 

A legnépszerűbbek azonban a Puno közeli úszó szigetek: Uros, Taquile és Amantani. A mesterséges szigeteket nádból fonták s rakták össze az uros indiánok, és időről-időre újabb rétegeket fektetnek rá. Természetesen a kis hajók és kenuk alapanyaga is a Titicaca tavi nád. 

 

 

 

 Még több információ: www.puno.com

 

 

(Fotó: flickr.com by eco-hotel-costa-rica)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: