Queenstown

Új-Zéland szívében, a déli alpesi régió boldog és gyönyörű városa-üdülőhelye a Wakatipu-tó partján, a Remarkables és Eyre hegyvonulatok lábánál. Ez bizony egy energikus és fiatalosan magabiztos város némi pimasz felhanggal.

Queensland praktikus tudnivalói, hasznos információk árakkal.

Időjárás

 

Queenstown egész évben rendkívül népszerű, mert a nyár, decembertől februárig meleg és többnyire napos, míg a tél, június és augusztus között kiválóan alkalmas a síelésre a közeli hegyekben.

 

Tavasszal és ősszel kellemes az időjárás. Egész évben csapadékos, de ritka a tartós eső.  

 

Szállás

 

Queenstown egy kicsit a drága, de minden árkategóriában találhatsz magadnak megfelelő szállást.  Épp a kalandsportot űzők serege miatt olcsó szállást is találsz és nem túl nehéz megfizethető ebédhez vagy vacsorához se jutni.

 

  Booking.com  

 

 

Látnivalók

 

El se tudod képzelni hányféle aktivitás és adrenalinnövelő élmény vár itt rád, s mind szervezett és kipróbált, és bevált...

 

Maga a nagy vakáció szinonimája, egész évben ellepik a turisták, mert itt minden utcasarkon újabb és újabb adrenalin fröccsel kínálnak, sportra és kalandra invitálnak, a helikopteres síeléstől a barlangkutatásig.

 

A legnépszerűbb persze a síelés, a snowbord, a jet és a vadvízi evezés, no meg a bungee jumping. Az éjszakai élet is pezseg, és egyre több a házasság utáni kalandokra vágyó nászutas. Hogy a táj mennyire brutális és lenyűgöző, arra bizonyságul álljon itt: a Gyűrűk ura trilógia több jelenetét itt forgatták.  

 

Nevis bungee jumping – 134 méter, 8,5 másodperc >> 180,00 NZD
Skyline Gondola: csúcs kilátás a városra >> 25,00
Skyline Luge ride:  izgalmas szánkópálya, egy menet nem elég >> 10,00

 

Közlekedés

 

Queenstown egy kompakt város, könnyű bejárni gyalog. Ha elfáradsz, az emeletes városnéző busz a légnépszerű módja annak, hogy felfedezd a várost. Az egyetlen meglévő tömegközlekedés a Connnectabus, három külbözö színnel jelölt útvonalat jár be. Napi bérlet mindhárom útvonalra érvényesen 13,5 $. Taxi is van elegendő. Komp és vízitaxi is.

 

Taxi a reptértől a városközpontig >> 20,00-28,00 NZD

Busz a repülőtérről a városközpontig >> 6,00

Háztól házig Nightbus >> 5,00-8,00

 

Aktuális árak ⇒ Queenstown

 

Étkezés

 

Ne feledd, ez egy a turizmusra építő város, így az árak is általában igen magasak. De egy kis körültekintéssel jól lakhatsz anélkül, hogy ki kellene rabolnod egy bankot.

 

A BYO jelű éttermekbe beviheted a saját, üveges italod. Többnyire csak a bort engedik. Javaslat: bort a 14 Beach Street-en vegyél, nagy a választék, kóstolhatsz is, válasz olyat amely a Central Otago-ról származik.

 

Reggeli: van választék >> 6,00-10,00 NZD
Ebéd: kocsmák és alkalmi éttermek >> 8,00-12,00
Vacsora: kocsmák és alkalmi éttermek >> 12,00-20,00
Sör (korsó): helyi sörök pubokban >> 5,00-9,00
McDonalds: Big Mac >> 3,90

 

Étteremjavaslat: A Fergburger (42 Shotover Street) ínyenc hamburgereiről híres, hajnalig nyitva. A Cow (16 Cow Lane) pizza és tésztás étteremben fantasztikus a hangulat, kedvező az ár, és BYO minősítésű. A Vudu Cafe és Larder (6 Rees Street) az az egyik legjobb kávézó. Kóstold a csirkét, a kecskesajtot, a cukkinis fánkot. 

 

 

 

Még több információ: queenstown-vacation.com

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Trey Ratcliff)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: