Repülőjegyek

Reptéri poggyászok kisokosa

Tipp - Mire ügyelj normális esetben, ha nem csak egy nejlonzacskóval szállhatsz a fedélzetre...

Reptéri poggyászfeladás.

1. Címkézd fel minden egyes pakkod kívül és belül is. Csak a vezetékneved add meg, keresztnevednek csak az első betűjét (és hagyd el a Mr., Mrs. és a Ms. megjelöléseket). Soha ne a lakcímed írd rá, inkább a munkahelyed jelöld meg. Ha elvész a csomag, így is megtalálják a gazdáját, ám ha illetéktelen kezekbe kerül, nem tudják, ki és hol hagyott magára egy lakást.

 

2.  Ha repülőgépre szállsz, a csomagkezelőnél kérd azt, hogy minősítsék törékenynek a csomagod. Így biztosabb, hogy a poggyászhalom tetején tartják majd, és elsőként jön ki a csomagszállító szalagon.

 

3. Nem véletlen, hogy minden repülőtéren megjelentek a kézipoggyászok méretét és súlyát is ellenőrző mérlegek. A megengedett súlyhatár átlépése nem olcsó mulatság. 

 

Poggyászméretek és súlyhatárok légitársaságonként

 

4. Ha lehet, a kézipoggyászba tedd a gyógyszereket, mert így kisebb az esélye, hogy elvesznek és a hőmérséklet-változásra érzékeny gyógyszerek is biztonságban vannak. Írd fel a gyógyszerek nevét, összetevőit. Az eredeti dobozában szállítsd a gyógyszereket, mert így elkerülhetők a kellemetlenségek a vámnál. Ha nagyobb mennyiségű gyógyszert vagy kénytelen magaddal vinni, kérj az orvosodtól egy levelet, amelyben igazolja, hogy erre szükséged van.

 

5. Csomagoláskor próbálj arra figyelni, hogy az egyes táskák tartalma és tartalmának értéke nagyjából megegyezzen.     
      
6. Biztonságot nyújt egy okosan összeállított kézipoggyász. Először is ide tedd az igazolványokat, dokumentumokat és a pénzt. Ide kerülhet: egy váltásnyi fehérnemű és egy lista arról, hogy mit pakoltál a bőröndödbe, könnyebb lesz kitölteni az adatlapot, abban az esetben, ha...   

 

7. Ne pakolj nagyon sokat a nagy bőröndbe se, mert a púpos, nehéz táskák okozzák és szenvedik el a legtöbb sérülést.  

 

8. Csomagjaidat soha ne hagyd őrizetlenül! A repülőtér közepén gazdátlanul hagyott poggyászokat minden repülőtéren megsemmisítik, ez a lounge kiürítésével és hatalmas robajjal jár. Az így tönkrement csomagokért ráadásul senki nem fizet kártérítést.

 

9. Vedd figyelembe a magasság miatt jelentkező légnyomáskülönbséget, ennek hatására kilazulhatnak a csavaros kupakok, a bőröndben szétrepedhetnek a teli üvegek. Javasoljuk, a csavaros üvegeket több réteg nylonzacskóba tekerve helyezd el.    

 

10. Becsekkolásnál (check in) figyeld meg, hogy rendesen fel lett-e ragasztva a csomagra a célállomás repülőtérének hárombetűs kódja.

 

11. Ha sérülten, késve vagy egyáltalán nem érkezik meg a csomagod, írásos jelentésben nyújtsd be a panaszod közvetlenül az eset után. 

 

12. Ha elveszik a csomagod, nagyon fontos, hogy pontos leírást tudj róla adni, tehát figyelj oda minden részletre. A közepes, fekete táska leírás minden második táskára igaz, a márka, a szín, a méret, az anyag azok az ismertetőjegyek, amelyek segítenek a légitársaságnak azonosítani az elveszett csomagot. 

 

13. Érdemes a szálloda adatait is feltüntetni a csomagokban, belül - lehet, hogy így maguktól is odatalálnak.     

 

(Fotó: flickr.com by Sam Simpson)

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: