Repülőjegyek

Repülőgépen: fedélzeti test- és agylazítás

Tipp - Íme néhány egyszerű gyakorlat, amely kényelmesebbé teheti az utat és csökkentheti a fedélzeti trombózis kialakulásának esélyét.

Tornagyakorlatok a repülőgép fedélzetén.

1. Ülj olyan magasan, amennyire csak lehet, vedd le a cipőd, helyezd a talajra lábujjaidat, kezed pedig a térdere. Aztán csukd be a szemed, és koncentrálj a légzésére (anélkül, hogy változtatnád vagy siettetnéd annak természetes folyamát).

 

Képzeld el, ahogy belélegzéskor a sarkadtól egyre feljebb és feljebb jut a levegő, végig a háton, míg el nem ér a fejtetőig, aztán ahogy kifújod a levegőt, érezd, amint elindul a fejtetőtől le a testen át és a lábujjakon keresztül távozik. Ezt a légzési gyakorlatot a repülés során bármikor megismételheted.

 

2. Ha összekuporodva ülsz, s már szinte úgy maradsz, akkor emeld mindkét karod a magasba, a könyököd hajlítsd be, s a jobb könyököd tartsd a bal tenyereddel és fordítva. Vegyél mély levegőt, egyenesítsd ki a gerinced. Aztán fújd ki a levegőt, a karokat behajlítva húzd felfelé, a csomagtartó irányába, s közben érezd, ahogy nyúlik a gerinc. Ismételd, ahányszor  jól esik.

 

3. Körözz a bokáddal, és mozgasd a lábfejed fel és le.

 

4. Ha kicsit nagyobb a hely, hajolj előre, csúsztasd a kezed a bokádhoz, és tartsd ott három lélegzetvételig, majd vegyél mély lélegzetet, s ezalatt csúsztasd vissza a kezed a térdedre, és nézz  fel.

 

5. Ha a nyak merev és a fej nehéz: egyenesítsd ki a nyakad, és ülj olyan egyenesen, amennyire csak tudsz. Fújd ki a levegőt, és lassan fordítsd a fejed balra. Vegyél mély levegőt, fordítsd vissza a fejed, fújd ki a levegőt, majd fordulj jobbra,  lélegezz visszafordulva. Ismételd, ahányszor csak szükséges.

 

6. A szemek is elfáradhatnak: finoman hunyd be a szemed, és képzelj  magad elé egy órát. Kövesd mindkét szemmel a képzeletbeli mutatót 12-től 12-ig mindkét irányban, annyiszor, amennyiszer csak bírod.

 

7. Stresszoldás: ülj csöndesen, lehunyt szemmel, és 10-től vissza felé számolva lassan lélegezz.

 

(Fotó: flickr.com by Ronald Sarayudej)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: