Repülőjegyek

Hol és hogyan lehet jól aludni a repülőtéren?

Tipp - Repülőtéren aludni? Senki se vágyik rá. De ha rákényszerülsz, mutatjuk, melyik repulőtéren hol van a legnagyobb esélyed a nyugodt alvásra.

Repülőtéri alvás.

Kényelmetlen, de rákényszerülhetsz, hogy a  repülőtéren aludj vagy éjszakába nyúlóan várakozz. Az alábbi link megmutatja, melyik repülőtér mennyire alkalmas alvásra, és mit tegyél, hogy minél zavartalanabb legyen a nyugalmad... 

 

Itt nézheted meg, hol alhatsz a repülőtéren: kattints ide!

 

Segítség: kontinens, ország, majd repülőtér alapján választhatsz, és mellette sokszor a vasútállomásokat is megnézheted.

 

Lehet egyáltalán aludni egy repülőtéren? Hogyan csináljam? Mit vigyek magammal? Nos, itt van néhány ötlet, amely segít beilleszkedni a repülőtéren alvók táborába.

1. Mindig legyen
egy elfogadható indokod. Akkor van rá szükség, persze, ha te döntesz úgy, és nem a kényszer, hogy a terminálon töltöd az éjszakát. A reptéri alkalmazottak ugyanis nem mindenütt tolerálják a potyázókat. A reptér nem motel… Persze a jó duma mellé kell egy igazolás is arról, hogy másnap tényleg elrepülsz, mondjuk, legyen egy repülőjegyed...

 

2. Legyen nálad valami, ami kellően puha, amire ráülhetsz (vagy ráfekhetsz). Sok reptéren nem tűrik a hálózsákot, de egy vastag frottír törölköző kényelmesebbé teheti az ülést vagy elfekvést…

 

3. Hasznos lehet a napszemüveg és a füldugó is. A napszemüveg nem csak a fénytől véd, de eltakarja a szemed, nem látszik, hogy szunyókálsz. És a „megfigyelőket” is elriasztja, mert nem tudnak veled szemkontaktust teremteni.

 

4. A reptéri üzletek és szolgáltatók többsége éjfélkor bezár. Jó, ha raktározol egy kis snacket és palackozott vizet.

 

5. Jó szolgálatot tesz ilyenkor egy érdekes könyv, magazin, hangos könyv vagy zenei lejátszó. De a telefonodat vagy mp3 lejátszódat jobb, ha mélyen a ruházatodba rejted, nehogy felébredve csak a fülhallgatód maradjon meg.

 

6. Ébresztő órád van? Legyen. A felső, belső zsebből pityegő telefon is megteszi. De ha van egy nagyobb post-ited és kiragasztod "Wake me at 05:00" – mindig akad, aki felébreszt.

 

7. Ha nem tehetsz róla, hogy a reptéren kell aludnod, lehet, kaphatsz egy kiságyat, takarót és párnát is. Kérdezd meg.

 

8. Fertőtlenítő kendő vagy gél, hadd ne részletezzem, mi a haszna.

 

9. Egy tekercs toilette papír. Ne hidd, hogy mindig mindenütt után töltik. Persze, megfelel a célra a papír zsebkendő is. Ja, és legyen nálad apró.

 

10. Ügyelj a biztonságra. Nézd meg, hol van kamera, hol alszanak többen, esetleg családosok,  a csomagod pedig tedd nehezen mozdíthatóvá. Válassz forgalmasabb helyet, az autókölcsönző mellet vagy valamely nyitva tartó szolgáltatás közelében táborozz le, így szem előtt vagy, s ez nagyobb biztonságot jelent.

 

(Fotó: flickr.com by Brice Canonne)

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: