Brazília   Rio de Janeiro    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Rio de Janeiro-i éttermek, klubok

Brazília - Rióban is népszerű a büférendszer (comida a kilo), így több étteremben is könnyebb a választás és pont annyit fizetsz, amekkora adagot magadhoz veszel.

Rio de Janeiro legjobb éttermei, klubjai.

Éttermek

 

A hagyományos brazil nemzeti ételek mellett  az éttermek kínálatában megtalálható a mexikói, keleti, francia, olasz vagy a közel-keleti konyha – minden ízlésnek és pénztárcának megfelelően.

 

1. Porcão

 

Mesésen elegáns, divatos étterem, a roston sült halak és grillezett húsok tökéletesek. Van egy sushi bár is, valamint egy büfé is, salátákkal és hideg ételekkel. Az éttermek menüje csábító, miként a desszertek és a koktélok is. Az étteremben több terem, bár és egy külső kerthelyiség található. 

 

 Cím: Av. Infante Dom Henrique, s/n, Parque do Flamengo. Honlap: www.porcao.com.br

 

 

2. Cais do Oriente

 

Egy vacsora a Cais do Orientében emlékezetes élmény. Nemcsak az ihletett keleti és európai menük miatt, de fenségesen, művészien berendezett, meglehetősen egyedi stílusú és hangulatú terek miatt is. Az étterem valójában egy felújított 19. századi raktárépület, amely gyönyörűen díszített és berendezett, némi antik varázzsal és hatással.

 

► Cím: Rua Visconde de Itaboraí 8, Rio de Janeiro. Honlap: www.caisgourmet.com.br

 

3. Braseiro da Gavea

 

Ez az étterem egy forgalmas területen található, ez meg is látszik a vendégkörén, sokan az egyik legjobb grillétteremnek tartják, étlapja és itallapja is gazdag. 

 

► Cím: Praça Santos Dumont, 116 Gavea, Rio de Janeiro. Honlap: www.braseirodagavea.com.br 

 

4. Fellini

 

Rio de Janeiro legnépszerűbb éttermeinek egyike. A neve az olasz filmrendezőt idézi, a berendezése is európai hatású, de a konyhája változatos. Nemzetközi, japán és mexikói ételek közül is választhatsz, pompás a salátabár és a svédasztalos büférendszer, remek a sushi és az osztriga. A légkör oldott és fesztelen, hétfőn szünnap.

 

► Cím: Rua General Urquisa 104. Honlap: www.fellini.com.br

 

5. Brasileirinho

 

A strand közelében áll ez a kicsi és kényelmes étterem, egészen idilli és vidékies a hangulat, a berendezés kézzel faragott. Autentikus brazil konyha: rizs, bab, farofa (pirított manióka liszt), steak, sült burgonya, és a hagyományos caldinho de feijão – vagyis brazil bableves szalonnával, kolbásszal.

 

► Cím: Rua Jangadeiros 10. 

 

 

Klubok

 

Rióban mindig van ok az ünneplésre. Az utcai partik legjobb színhelye a Lapa és a Centro – a szabadtéri mulatók és bárok már messziről hangosak a szambától. A Copacabanán nyaranta remek koncerteket adnak, és a szamba iskolák is itt szoktak gyakorolni a karnevál előtt. A komolyzene rajongói a párizsi stílusú Theatro Municipalt keressék fel az első osztályú opera- és balettelőadásokért. [Rio de Janeiro sosem alszik, este ismét életre kel, mindent kínál, amire éjszaka szükséged lehet: élő zene, éjszakai klubok, bárok, koncertek, utcai bálok, sztriptízbárok ...] Rio éjszaka drága. Óvakodj az import italoktól… 

 

 

1. Palaphita Kitch Gavea

 

Csupa nyüzsgés, népszerű a helybéliek és a külföldiek körében. Ha nyüzsgős képet raktunk volna ide, nem látnád a teret. Ja, és mesés kilátás nyílik az öbölre.  

 

► Cím: Epitacio Pessoa, Logoa, Rio de Janeiro.Honlap: www.palaphitakitch.com.br

 

2. Zero Zero

 

A helybéliek és utazók kedvence ez a félhomályos és modern stílusú szórakozóhely a Gavea kerületben. Zene (electro, house, hip-hop, afro), tánc és könnyű ételek. Kóstold meg a tőkehalat hollandi mártással. Szusi bár, ínyenc szendvicsek és jól kevert koktélok is várnak – leginkább élvezetes a szabadtéri teraszra kiülve. Vacsora után jöhet néhány koktél, de nem menj sehova: a legjobb DJ-k pörgetik a bulit. Itt van most a város legjobb táncparkettje…  

 

► Cím: Avenue Padre Leonel Franca , 240 Gavea , Rio de Janeiro. Honlap: www.00site.com.br

 

3. Rio Scenarium

 

A legnépszerűbb bár a metropolisban, de a világ 10 legjobbja közt is számon tartják. Élő zene, forró brazil ritmusok. A legjobbaktól. A klub tágas, elosztva három emeleten. A berendezés színes és eklektikus, a modern és az antik keveredése. Régiségek mindenhol. Órák, robogók, rádiók, próbababák - minden falon és sarokban.  Kedvenc a Bharmácia sarok, az 1936-os gyógyszertárbár, eredeti art-deco bútorokkal, előételekkel (garnélarák, manióka sütemény) és jó borokkal. 

 

► Cím Rua do Lavradio20, Centro Antigo. Honlap: www.rioscenarium.com.br

 

4. Carioca da Gema

 

Rio de Janeiro leghíresebb élőzenés klubja. Brazil konyha és tánc és tánc… szamba és chorinho. Hétvégén nagyon zsúfolt, hétfőn egy kicsit nyugisabb, kevesebb az ember, de a hangulat pompás. 

 

► Cím: Av. Mem de Sá 79, Lapa  

 

5. Lapa 40 Graus

 

Hatalmas. Az első és a második emeleten biliárd termek. A harmadikon a színpad és a táncparkett. Gyakori az élőzene. Gyönyörű hely. Zenei stílus: szamba és chorinho. Konyha: brazil.

 

► Cím: R. do Riachuelo 97, Lapa. Honlap: www.lapa40graus.com.br/novo/

 

 

 

 Még több kép és információ: rio.com

 

(Fotó: flickr.com by the tablehopper)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: