Brazília   Rio de Janeiro    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Rio de Janeiro-i vásárlás, üzletek

Brazília - Egy riói vásárlás kifizetődő élmény lehet a turista számára, akár olcsó ajándéktárgyakat, akár márkás termékeket néz ki magának... 

Rio de Janeiro-i vásárlás, üzletek, shopping tippek.

A Saara negyedben tehetsz szert a legszebb karneváli kosztümökre, a forró brazil stílusú holmikra és aprócska bikinikre pedig az Ipanemán.

 

Elegánsabb ruhákat és kvarc-topáz ékszerkölteményeket a Copacabanán keresd, a São Conrado pedig a nagynevű dizájnerek áruival van tele. A piac is pikánsan brazil, zenével és tánccal körítve bóklászhatsz a bőráruval, háztartási cikkekkel és helyi specialitásokkal - mint a csili meg a cachaça (cukornádpárlat) - teli standokon.

 

 

Üzletek

 

A legfontosabb és legdivatosabb boltokat a Rua Visconde de Piraján (Ipanema) és az Avenida Ataulfo de Paiván (Leblon) találod... A nyugati külvárosban  - São Conrado és Barra - nagy bevásárlóközpontok várnak rád, míg a Santa Teresa békés böngészéshez kínál galériákat és kézműves boltokat.

 

A nagyobb bevásárlóközpontok egyike a Fashion Mall (Estrada da Gavea 899, São Conrado), itt 150 igényes üzlet, valamint éttermek és mozik találhatók. A másik a Rió közeli Barra üzletközpont (Avenue das Americas, Barra da Tijuca). Sokáig Dél-Amerika legnagyobb bevásárlóközpontjaként tartották számon.

 

 

Piacok

 

Rio nem híres a piacairól, de kettő megér egy látogatást. A Feira Hippie (Hippy Market) a Praça General Osorión (Ipanema) a legjobb brazil és kézműves alkotásokat teríti eléd minden vasárnap, míg a Feira Rio Antigo a Rua Lavradion (Lapa) a régiségek (+ művészet és zene) csodálatos keverékével gazdag minden hónap első szombatján.

 

 

Ajándéktárgyak

 

Nem meglepő, hogy Rio legnépszerűbb ajándéktárgyai a BeachLife-hoz kötődnek: napszemüveg, fürdőruha, flip-flop papucs.

 

A márkás fürdőruhák, bikinik és a brazil futballmezek népszerűek, de vigyázz az olcsó utánzatokkal. Kiváló divatcikkeket, táskákat, cipőket és egyéb bőrárukat is vásárolhatsz. A Cachaça - cukornád rum - széles körben elérhető, de olcsóbb szupermarketekben. Alkudozhatsz az utcai standokon és a piacokon.
 
 Chocolate Q - Ez a Village Mall-i csokiszentély olyan árnyaltan sötét és finom, mint maga a csokoládé, ami egy Aquim brazilkakaó-termesztő családot dicséri (Riótól északra, Bahia államban). A Q csokik védjegy- formáját, a lágyan kétszer görbített formát a híres építész Oscar Niemeyer tervezte.

 

Cím: Village Mall, 3900 Avenida das Américas, Loja 107, Barra da Tijuca, Info: www.chocolateq.com 

 

► Salinas bikini - A legstílusosabb és legelegánsabb bikinimárka Rióban és a világon. Ez a riói bolt egyike azon kevés helyeknek, ahol nyári és téli bikinit is vásárolhatsz. Salinas bikini imádók: Madonna, Kate Hudson, Gisele Bündchen... Nyitva minden nap, 09:00-19:00.

 

Cím: Rua Visconde de Pirajá 547 (00 55 21 274 0644). Info: www.salinascompras.com.br

 

 

 

► Még több kép és információ: riodejaneiro.com

 

(Fotó: flickr.com by Jean Marconi)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: