Olaszország   Róma    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Római éttermek, klubok

Olaszország - Ha Rómában, nem úgy, mint a rómaiak ebédelnél vagy vacsoráznál, számos extravagáns étterem közül is választhatsz. De jobban jársz, ha egy emlékezetes vacsoráért követed inkább a rómaiakat. Éjszaka is.

Róma legjobb éttermei.

1. Fortunato al Pantheon

 

Kényelmes, barátságos és profi étterem, a menü a klasszikus olasz konyhára alapoz, de minden nap választhatsz a séf kínálatából, ezek nem bonyolult, hanem egyszerű, de ízletes ételek, mint az articsókás húsgombóc. A menü klasszikus: például kagylós spagetti alle vongole vagy tagliolini fehér szarvasgombával és friss vargányával, de a hagyományos módon elkészített halételek is finomak.  Van egy gazdag borlapuk,  ám a ház bora is mindig kiváló. A teraszról rálátsz a Pantheonra.

 

► Cím: Via del Pantheon 55. Info: ristorantefortunato.it

 

 

 

2. Ditirambo

 

Kis étterem a Campo dei Fiori közelében, gerendás mennyezettel és boltívekkel. Kicsit sötét, ezért legjobb a nyári forróságban, vagy ha az időjárás zordabbra fordul odakint. A menü változatos, eredeti olasz ételekkel és specialitásokkal, olykor némi kreativitással. Remek tészták, pompás halételek, finom desszertek, kiváló borok tisztességes áron.

 

 Cím: Piazza della Cancelleria 74. Info: ristoranteditirambo.it

 

 

 

3. Il Convivio di Troianai

 

A Troiani testvérek étterme az egyik legjobb a városban. Különleges alkalmakra is kiváló, elegáns termekkel és szép étkészlettel. A menü a régi és az új izgalmas keveréke - szezonális alapanyagokból. Az étlap arra ösztönzik a vendéget, hogy rendeljen egy sor kisadagot (4-6 fogásos kóstolómenüt)  és így élvezze az ízeket… Nagy borok a borlapon.

 

► Cím: Vicolo dei Soldati 31. Info: ilconviviotroiani.com

 

 

 

4. La Tavernaccia

 

Családi tulajdonban lévő, többnyire a helyiek által látogatott vidám hangulatú étterem, barátságos kiszolgálással és mértéktartó árakkal. Kezdje a fokhagymás, sonkás bruschettával, térj át a tésztákra, a családi lasagnát ki nem hagyva. Finomak a grillezett húsok és halak  és a házi desszertek. Helyben, kemencében sült pizzát is rendelhetsz. A borlap kicsi, de gondosan válogatott, kedvező árakkal.  Jó időben kiülhetsz a teraszra.

 

► Cím: Via Giovanni di Castel Bolognese 63. Info: latavernaccia.com

 

 

 

5. Roma Sparita

 

Kis belső termek, hatalmas terasz, valóságos gasztronómiai oázis a belvárosban. Egy szelet pizza, egy pohár bor, nyáron, a teraszon, szemmel tartva tér forgatagát – remek felüdülés.  Remek a pecorino sajtos, fekete borsos tészta is.

 

 Cím: Piazza Santa Cecilia 24. Info: romasparita.com

 

Ráadás  

 

A legjobb, szabott árú menüvel váró étterem a Ristorante del Pallaro, ahol három frissen készített, ízletes fogást és egy pohár házibort is kaphatsz a menüben.  A családbarát éttermek közül kiemelkedik a Ristorante Il Matriciano  nem hivalkodó, nem drága, inkább háziasan hangulatos, de a gyerekek szeretik, és frissen, helyi alapanyagokból készített ételeket ehetnek. ► A legfrissebb halétkeket a Quinzi & Gabrielinél találod, a legfinomabb cappucinót a legszebb panorámával pedig a Di Rienzóban, a Pantheon előterében.  A Re Di Róma metróállomás közelében, a via Albalongán (7b-11.) kóstolhatod meg Róma legjobb tiramiusját a Pompi bárban. ► A legfinomabb fagyit pedig a Gelateria del Teatroban a Via di San Simone-n (70.) próbáld ki a Cioccolato con Nero d'Avola-t. Most pedig,  íme,  az éttermi ajánlatunk.

 

 

 

Éjszakai élet 

 

A római éjszakák későn kezdődnek. A vacsora akár 10 óráig is eltart, aztán egy kis sziesztás vita követi arról: hova menjünk szórakozni…A választék bőséges.

 

A Piazza Navona és a Via della Pace nagyon elegáns, a sikátorok labirintusában borozók és kávézók. A Campo De Fiori heterogén és hangos, a turisták és a helyi fiatalok kavalkádja jellemzi.  A Trastevere a bohémek terepe, nemzetközi jelleggel, kávézókkal, sörözőkkel, éttermekkel. A San Lorenzo az egyetemistáké, sok kocsmával, a légkör vidám és kötetlen.  Testaccio / Ostiense – Róma forró éjszakai pontja, tele van bárokkal és diszkókkal.

 

A rómaiak kedvence az esti passeggiata, vagyis a lassú séta az óvárosban. Mivel az időjárás enyhe, gyakran még télen is ki lehet üli a teraszra, teszik is ezt egy ital mellett, hosszasan elidőzve, beszélgetve vagy nézelődve.

 

S mindennek a célja és alapja az a kettősség, amit így fogalmazhatunk meg: látni és látszódni… Tégy egy sétát a Campo De Fiori-n éjfél előtt, és látni fogod, ahogy idesereglenek a fiatalok a külvárosokból, hogy megmutassák magukat, és persze szóba elegyedjenek a külföldi lányokkal…

 

És íme, a négy legjobb éjszakai klub, ahova betérsz, lehet. hogy kitérsz magadból...

 

Go - Cím: Via di Libetta 13. Ostiense  Info: www.goaclub.com 

Caruso Cafe de Oriente - Cím: Via di Monte Testaccio 36. Info: www.carusocafe.com 

Micca Club - Cím: Via Pietro Micca , 7a. Info: www.miccaclub.com  

Qube  - Cím: Via di Portonaccio 212.  Info:  www.Qubedisco.com 

 

A rómaiak nagyon szereti az ír (vagy ál ír) kocsmákat, így ebből sokat találsz, bármerre is járj. Az autóforgalom éjjel sem ritkább sokkal, mint nappal, csak még kaotikusabb az éjszakai életről híres zónákban. Hajnalban, kissé kimerülve, szinte bárhol találsz egy nyitott kávézót, ahol forró cornetto vagyis croissan és cappuccino vár…

 

 

 

► Még több éjszakai élet: inromenow.com/site templates/FunRaucous.html 
► Még több római étterem: www.diningcity.com/en/rome+and+latium

 

(Fotó: fortunato al pantheon)

Betöltés...
(6)
Pozitív értékelés (6) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: