Olaszország   Róma    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Római vásárlás, üzletek

Olaszország - Róma valóban drága város (Firenze és Velence is olcsóbb!), ám a vásárlás és nézelődés valódi élmény, ha pedig bőrárut veszel (cipő, táska, kesztyű és öv), még jól is járhatsz.

Róma vásárlás, üzletek, shopping tippek.

Megmutatjuk a legjobb helyeket, nem feledkezve meg a piacokról és a minőségi secondhand üzletekről sem.

 

Divat

 

A frissiben a kifutókról érkező divat Rómában a Spanyol lépcsőtől (Piazza di Spagna) induló két párhuzamos utcára koncentrálódik. A Via Condotti az otthona a Prada, Valentino, Gucci, Armani és a Bulgari márkáinak. A Via Borgognonán pedig a Dolce & Gabbana, a Versace, Gianfranco Ferré, Laura Biagiotti üzleteit találod.

A Piazza Navona közelében a Via dei Giubbonarit a legmagasabb minőségű utcai divat képviselői uralják: a McQueen és a Liquid. A szintén közeli Via del Governo Vecchio az elegáns vintage butikok otthona.

Róma hosszú és műemlékekben is gazdag bevásárló utcája a Via del Corso, amely a Piazza Veneziát köti össze a Piazza del Popolóval. Teli s teli mindenféle üzlettel, itt vékony pénztárcával se maradsz hoppon.  Speciális butikok sorakoznak egymás mellett, de nagyon jó cipő-, sport- és zeneboltokra (mint a Messaggero Musicale) is lelhetsz.

Igényesen kivitelezett régiségekre és ékszerekre a Via dei Coronarin , a Via dell'Orson és a Via dei Pianellarin bukkanhatsz nagy eséllyel. A Via San Francesco di Sales 85-ben találod a Cereria Di Giorgio gyertyaüzletet, különlegessége, hogy a Vatikán a legnagyobb és leghűségesebb ügyfele.

McArthur Glen Castel Romano Designer Outlet (Via Ponte di Piscina Cupa , Castel Romano / www.mcarthurglen.com/castelromano) Egyedülálló vásárlási élmény mindössze 20 percre Rómától, az összes kedvenc márkád megtalálod 30-70 kedvezménnyel , az év minden napján . Napi buszjárat közlekedik ide Róma belvárosából.

 

Élelmiszer

 

Ha különlegesen finom élelmiszerekre fáj a fogad, keresd fel a Volpettit, (Via Marmorata 47 Testaccio), itt még a mennyezetről is gusztusos sonkák lógnak, a hely forgalmas, mert sok ínyencséget kínál: tésztákat, sajtokat, húsokat.

 

A via Cola di Rienzót két gasztrohatalom uralja, az egyik a  Castroni, olyan olasz specialitásokat is kínál, mint a szépia (tintahal) által színezett fekete tészta vagy a chilis csokoládé (peperoncino), de izgalmasak a különféle kávék és sütemények is. Van itt minden, mi szem s szájnak ingere. Csak térj be egy kicsit és lehet, hogy egy óra múlva jössz ki két szatyorral, de egy fillér nélkül a zsebedben.

 

⇒ Itt foglalhatsz Rómában szállást

 

A másik a szomszédos Franchi, színültig tele olasz specialitásokkal (szarvasgomba, pácolt húsok, sajtok, tészták, szeszes italok), de az  üzlet igazán finom hideg-meleg ételeket is árul reggelire-ebédre-vacsorára,  hazavitelre vagy helyben, ámde állva fogyasztásra.

 

Second Hand

 

L'Usato (Piazza Campo Dei Fiori, 14) Használt ruha üzlet mindhárom legendás amerikai márkával: Levis, Lee és Wrangler. Seconda Mano ( Via del Governo Vecchio, 85) A legokosabb használtruha üzlet. Egy varrógép a sarokban hirdeti, itt a ruhákat hozzád is igazítják.

 

Abiti Usati (Via del Governo Vecchio, 35) Minden secondhand ruházati üzletek királynője. A ruhahegyek között minden korosztály s minden divatkorszak ruháit megtalálod.

 

Discount Alta Moda (Via Gesu e Maria, 16) Itt a legnagyobb márkák - Gucci, Chanel, Venturi, Versace, Donna Karan, Armani, Krizia és a Ferré - legszebb cipői, táskái, ruhái között válogathatsz, s megvásárolhatod akár 50%-al is olcsóbban. 

 

Piacok

 

Campo de Fiori (Piazza di Campo de Fiori) Róma legrégebbi piaca: halak, friss zöldségek és pompás gyümölcsök, fűszerek, valamint konyhai eszközök és játékok.

Porta Portese (Via Portuense és a Via Ippolito Nievo / vasárnap) Róma bolhapiaca, bármit megtalálsz és alkudozva megvehetsz, legyen az legális vagy akár illegális áru, de vigyázz a zsebtolvajokra. 

 

 

 

Még több információ: inromenow.com/site templates/Shopchannel.html  

 

(Fotó: shutterstock.com)

Betöltés...
(6)
Pozitív értékelés (6) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: