Tippek & toplisták

Romantika útközben: párban utazóknak

Tipp - Az új környezet új élményeket is tartogat, amelyekre még az összeszokott párok sem biztos, hogy egyformán reagálnak. Ám, ha nem akadtok fenn minden apróságon, örömteli utazásban lehet részetek. Segítségként, íme, néhány tipp…

 Utazási tanácsok násztutasoknak.

1. Tervezzétek meg az utat indulás előtt, beleértve, hogy milyen látnivalókat szeretnétek megnézni, milyen étterembe menni, hány napot töltenétek pihenéssel és aktív kikapcsolódással… így megelőzhetők az egyet nem értésből fakadó súrlódások.

 

2. Nyugodtan tervezzetek külön programot: ha minden vágyad, hogy felfedezd azt a földalatti barlangot, de a párodat a hideg rázza tőle, menj és hagyd, hogy a másik napozzon egyet addig a tengerparton.

 

3. Gondosan foglalj le mindent előre, ellenőrizd, hogy a múzeum, kastély, templom, amit meg szeretnétek látogatni, aznap nyitva lesz-e, így nem érhetnek meglepetések. Ha viszont nem vagy tervezgetős típus, és a párod sem az, akkor fogadjátok el ezt a tényt. Nagy kalandokat élhettek át, ha nem terveztek előre, de fontos, hogy mindketten kellő humorral tudjátok kezelni a váratlan helyzeteket.
 
4. Lepd meg párod valami romantikus aprósággal! Tartsd nyitva a szemed séta közben, és biztosan találsz valami olyat, aminek társad örülne.

 

5. Ne költsetek olyan dolgokra, amelyeket itthon nem engedhetnétek meg magatoknak, kivéve, ha biztosak vagytok benne, hogy megéri, és sehol másutt nem tapasztalható élményekben lesz részetek ezáltal. Másképp számos későbbi veszekedés témáját szolgáltathatja egy-egy ilyen túlköltekezés…

 

6. Egy új úti cél nemcsak kalandokat, de sok stresszt is tartogathat. Ne engedd, hogy az utazás izgalma néhány irritáló apróság miatt dühbe, netán agresszióba csapjon át, amit a hozzád legközelebb állón vezetsz le. Végy egy mély lélegzetet, számolj tízig, és gondold végig, miért is utaztatok ide, s hol kereshetitek a jó élményeket.

 

7. Ne tegyétek át a hétköznapi életeteket egy másik országba… kapcsold ki a telefont, ne foglalkozz munkával, és ha nincs vészhelyzet, felejtsd el az otthoniak problémáit!

 

8. Semmi sem kötelező, ha például szeretnétek egy egész napot ágyban tölteni, tegyétek! A városnézésre ott a másnap…

 

(Fotó: flickr.com by Vasilis Almaliotis)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: