USA   San Francisco : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

San Francisco-i éttermek, klubok

USA - Esélyed sincs, hogy végigkóstold San Franciso mind a 3000 éttermének menüjét, de választani sem könnyű: itt a világ minden konyháját megtalálod néhány utcasaroknyira egymástól, legyen az tibeti vagy bolíviai, orosz vagy francia. Legyen bár családi konyha, bistro vagy sarki kávézó, netán elegáns étterem.

San Francisco legjobb éttermei.

Éttermek

 

San Franciscóban a kulináris élvezetek két alappillére a híres friscói kovászos kenyér és dungeness rák. Abszolút kötelező. Miként a kaliforniai borok is.

 

 

Hog Island Oyster

 

Az osztriga rajongók ki ne hagyják. Itt mindig friss az osztriga és a vénuszkagyló (saját osztrigafarm) , kóstold  az osztriga levest és a grillezett sajtos szendvicset. Étlapon: nyers osztriga, hagyományos osztriga pörkölt, párolt kagyló és kagylós halászlé - sör, a bor és a pezsgő.

 

► Cím: 1 Ferry Bldg, Shop 11. Fotó és honlap: hogislandoysters.com

 

 

John's Grill

 

Legendás San Francisco-i étterem , csupa történelem és rejtély, szinte felsorolhatatlan  az elmúlt száz évben itt megforduló hírességek száma…(Sophia Loren, Alice Cooper, Alfred Hitchcock, Renee Zellweger, Keanu Reeves, Francis Ford Coppola, Johnny Depp) Az étterem szerepelt Dashiell Hammett A máltai sólyom című híres krimijében is.

 

Klasszikusan kifinomult steakhouse, bensőséges, nosztalgikus légkör… Megbízhatóan kiváló a menü, finomak a grillezett húsok és halak, a kagylós halászlé csodálatos, miként a bárányborda steak sült zöldségekkel is. Vacsora után vehetsz egy máltai sólyom szobrocskát is emlékül.

 

► Cím: 3. Ellis Street. Honlap: johnsgrill.com

 

 

Green

 

Nagy belmagasságú, hatalmas ablakok kilátással a Golden Gate hídra és San Francisco-öbölre – a Zöldeket-t azonban nem a csak a kilátás miatt érdemes felkeresni, hanem az elképesztően variációgazdag – szezonális - vegetáriánus menüiért is. Hátterében egy Zen Buddhista közösség és egy biofarm áll.

 

► Cím: Building A, Fort Mason Center, Marina Boulevard, Marina. Honlap: greensrestaurant.com

 

 

Teatro Zinzanni

 

Nem egy klasszikus étterem, inkább egy különleges cirkusz és színház. Dívák és artisták kavalkádja, humorral fűszerezve, de nem a színpadon elkülönülve, hanem különleges interaktivitást teremtve:  a produkciókat az asztalok mellett adják elő… A vacsoravendég itt maga is a show része, a műsor magas színvonalú, színes és káprázatos látványos . A vacsora öt fogásos, megbízható nemzetközi minőség, a borlap végetlen hosszú...

 

► Cím: 110 Pacific Avenue, Pier 29 Embarcadero. Honlap: zinzanni.org

 

 

Ráadás

 

Boudin Bakery & Café: Már 1849 óta sütik itt a friscói kovászos kenyeret, forró kagylólevessel isteni. Nagyon híres és forgalmas bisztró,  kis látványpékséggel és mini  kenyérmúzeummal. A tágas bisztróban hatalmas üvegablakok, kilátással az öbölre. (www.boudinbakery.com)

 

Ristorante Fior D' Italia:  Állítólag  Amerika legrégebbi olasz étterme:  észak-olasz konyha, friss tészta ételek, tenger gyümölcsei, gnocchi és osso buco vagyis velős csont. (www.fior.com)

 

Mo Grill: hatalmas és ízletes hamburgerek, turmixok, ropogós hasábburgonya, grillek…reggelire kitűnő és kifizetődően bőséges, de ebédre és vacsorára is várnak…(www.mosgrill.com)

 

Hunan Home: a legjobb kínai étterem Chinatownban,  a pincérek meglepően barátságosak  és segítőkészek. Az árak is mérsékeltek.  (www.hunanhomes.com)

 

 

Éjszakai klubok 

 

21 év alatt ne is kísérletezz, a felett azonban tiéd a világ, San Francisco ugyanolyan izgalmas és változatos éjszaka, mint nappal. Sok pub, sok bár, sok klub vár rád. De mi most csak négyet ajánlunk.

 

 

Ruby Skye

 

A világ minden top diszkósa megpördítette itt már az éjszakát… Premier nightclub a belváros szívében, határozottan jó stílusú lounge-val, zenekarokkal, táncos éjszakákkal. S persze ehhez méltóan korszerű világítással és hangzással. Két szint, több terem, remek privát szobák, príma bár, mindig sok a vendég, mégis vonzó és elegáns marad.

 

► Cím: 420 Mason Street. Fotó és honlap: rubyskye.com

 

 

Club deLuxe

 

Friss koktélok, gőzölgően forró pizza falatok, blues és jazz egész éjszaka … Igazi megkönnyebbülés a szutykos pubok és elitista éjszakai klubok ellenében. Próbáltad már a pizzát jazzel párosítva? Itt az ideje.

 

► Cím: 1511 Haight (at Ashbury). Honlap: clubdeluxe.co

 

 

Harry Denton's Starlight Room

 

A Sir Francis Drake Hotel 21. emeletén egy időgép vár rád, neve is van, ez a Starlight Room.  A ház asszonya fekete koktélruhát visel, a csaposok fehér szmokingot, mindenütt visszafogottan elegáns vörös drapéria, a termek felett Sinatra hangja suhan át lágyan. Lépj vissza egy egyszerű, de már elsiratott korszakba:  fogj egy pohár viszkit, mellé egy szivart, ülj le egy kényelmes fotelbe és nézd, csak nézd a város csillogó fényei… A kilátás (is) lenyűgöző, olyan mint egy álom. Fél kilenctől DJ Dave Gillis...

 

► Cím: 450 Powell Street. Honlap: starlightroomsf.com

 

 

Blondie's Bar & No Grill

 

Blondie a helyi kedvenc, több oka is van:  a remek zene, a laza közönség, a nyugodt légkör, no meg az utcára nyíló nagy ablakok.. .:-)  A zenei világ rendkívül változatos, a Martini pedig a legjobb a városban. Mondják.

 

► Cím: 540 Valencia Street, Mission District. Honlap: blondiesbarsf.com

 

 

 

 Még több információ: sanfrancisco.com            

 

 

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: