USA   San Francisco : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Világ & városok

Golden Gate híd

San Francisco - Gyalog átkelni, megpihenni a hatalmas tornyok tövében, és végignézni Marin megyén, nincs ennél jobb módja, hogy a híd méreteiről fogalmat alkoss. A Golden Gate Bridge az a híd, amelyre azt mondták, hogy nem lehet megépíteni, ennek ellenére 1937-ben megnyílt.


Világ & városok

Alcatraz

San Francisco - Olyan híres bűnözők, mint Al Capone, Géppisztoly Kelly és Robert, a Madárember raboskodtak itt. Előre kell bejelentkezni.


Világ & városok

Cable Car

San Francisco - Ma már kifejezetten a turistáknak tartják fenn San Francisco ismertetőjegyének számító járművét. Már a múlt század elején meg akarták szüntetni, aztán megmenekült.


Világ & városok

Fisherman's Wharf és Ferry Building

San Francisco - Kikötőjéhez enni jönnek a turisták és a helybéliek. Persze bámészkodnak is, a fókákat figyelik meg a közeli Alcatrazt vagy betérnek az Akváriumba, de a piac a legvonzóbb, kétségtelenül, s a pompás falatok.


Világ & városok

Union Square

San Francisco - Csillogás a belvárosban. A Fifth Avenue, a Rodeo Drive és a State Street minden ízlésnek és minden igénynek megfelelőt nyújt.


Világ & városok

Mission Dolores

Itt született San Francisco. A negyed főutcájában, a Mission Street-en áll a Mission Dolores templom.


Világ & városok

North Beach

San Francisco - A város ezen régióját az olasz hatás uralja, rengeteg kabaré, jazz klub, családias étterem és fagylaltozó található az alig másfél kilométeres területen.


Világ & városok

Chinatown

Chinatown - 1848-óta fontos és befolyásos terület. Chinatown egy enkláve, őrzi a saját szokásait, nyelvét, vallását, identitását. Mikrokozmikus ázsiai világ.


Világ & városok

San Francisco-i tudnivalók

USA - Úgy érzed majd, mintha egy nagy vidámparkba érkeznél, de azért jóval több annál. San Francisco a legszebb amerikai város, és az amerikaiak szerint a legjobb is.


Világ & városok

San Francisco-i vásárlás, üzletek

USA -  San Franciscóban vásárolni igazi szórakozás… Minden negyed más hangulattal és kínálattal csábítja a kényszeres és kényszer nélküli vásárlókat. Íme, a legjobb negyedek…


Világ & városok

San Francisco-i éttermek, klubok

USA - Esélyed sincs, hogy végigkóstold San Franciso mind a 3000 éttermének menüjét, de választani sem könnyű: itt a világ minden konyháját megtalálod néhány utcasaroknyira egymástól, legyen az tibeti vagy bolíviai, orosz vagy francia. Legyen bár családi konyha, bistro vagy sarki kávézó, netán elegáns étterem.