USA   San Francisco : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

San Francisco-i tudnivalók

USA - Úgy érzed majd, mintha egy nagy vidámparkba érkeznél, de azért jóval több annál. San Francisco a legszebb amerikai város, és az amerikaiak szerint a legjobb is.

San Francisco hasznos tudnivalói árakkal.

Időjárás

 

Csodálatosan enyhe éghajlat egész évben. Nyár: meleg nappalok és enyhe éjszakák, gyakorlatilag nincs eső. Tél: hideg, de szinte sohasem fagyos, bár az erős szél miatt, lehet, úgy érzed majd, sokkal hidegebb van, és az eső is gyakori. A tavasz és az ősz egyaránt meglehetősen száraz, kellemes a hőmérséklet.

 

 

Biztonság

 

San Francisco aránylag biztonságos, de használd a józan eszed. Éjszaka ne légy könnyelmű, kerüld a vezetést. Ne légy feltűnően turista. Ha kirabolnak vagy elvinnék az autód, ne állj ellen.

 

 

Szállás

 

Áprilistól októberig tart a hotelszezon, a nyári hónapok a legforgalmasabbak, a szállodák telítettek, a különleges rendezvények vagy események idején az árak is felszöknek… Decembertől márciusig nyugalmasabb az élet, kivéve a téli ünnepek idejét.Szállás és hotel szinte minden árfekvésben akad, de vigyázz, a nagyon olcsó szállások kellemetlen helyzetbe hozhatnak.

 

  Booking.com  

 

 

 

 

Látnivalók

 

Imádják színes története, drámai fekvése és a laissez-faire légköre miatt, olyan minőséget képvisel, amely például hiányzik a közeli és kissé mesterkélt Los Angelesből. A szabályos trendekkel szemben alternatívát kínál mindenben, a virágos szabad szerelemtől a melegek felszabadításáig, és büszke individualizmusára, valamint kultúrájára.

 

 

San Francisco leghíresebb látnivalói drágák, de se szeri se száma az olcsó vagy ingyenes szórakozási lehetőségeknek és látványosságoknak. 

 

Coit Tower: a legjobb kilátás a városra. Lift van… >> 5.00 $
Alcatraz - körutazás: a börtönszigetre az éjszakai túrák drágábbak >> 26.00
Ripley's Believe It Or Not! Múzeum: bizarr, különös, meghökkentő >> 15.00
de Young Múzeum: különös épület, gazdag művészet >> 10.00
Exploratorium: a tudomány fantasztikus múzeum >> 15.00
Golden Gate Bridge: autóval >> 6.00 $
Ferry Plaza Farmers Market: mi szem s szájnak ingere...
 

 

 

Közlekedés

 

A tömegközlekedés kitűnő. De körbeutazni a várost valóságos kihívás egy turista számára. Cable car – praktikus és szórakoztató a Powell-Hyde és a Powell-Mason vonal. A turisták körében népszerű buszok: 5., 7. és 71.( Golden Gate Park), 41. és 45. (Union Street).

 

Taxi a SFO repülőtérről a városközpontig >> 33.00 - 50.00 $
Elővárosi vasúti a SFO repülőtérről a városközpontig >> 8.00
Helyi busz a SFO repülőtérről a városközpontig >> 1.50 - 4.00
3km taxi San Franciscoban >> 8.00 - 12.00
Tömegközlekedés jegy >> 2.00
Cable Car >> 5.00 $ 

 

 

Étkezés

 

Ha a helyi szokásokat követed, az ételek és italok ára se vág a földhöz. Persze nem a frekventált helyeken kell beülnöd egy italra vagy kávéra. A választásban segíthetnek a helyiek kedvenc helyei: a legkifinomultabb éttermek a La Folie, a sztárséf, Roland Passot konyhájával, és a franciás Restaurant Gary Danko.

 

A klasszikus friscói tengeri herkentyűk, a legfinomabb osztriga és rákfogások a Swan Oyster Depotban várnak, a legjobb kínai étterem a Ton Kiang, a családosok kedvence az olaszos Capp's Corner, a legkülönlegesebb élményt pedig kétségkívül a Kan Zaman kínálja a vacsora mellé: a cipőd levéve, egy párnán helyet foglalva gyönyörködhetsz a díszes berendezésben, a hastáncosok ringásában, miközben az egzotikus falatokkal ismerkedsz.

 

Költségkímélő reggeli: gyorséttermekben >> 4.00 - 8.00 $
Költségkímélő ebéd: alkalmi étkezők, etnikai gyorséttermek >> 5.00 - 10.00
Költségkímélő vacsora: beülni meglehetősen drága is lehet >> 8.00 - 15.00
Sör (pint): az import drágább >> 4.00 - 7.00
Koktélok (üveg): éjszakai klubokban és bárokban drágább >> 5.00 - 12.00
Sör (üveg, boltban) >> 1.00 - 1.50 $
 

 

A hozzászokás veszélye magas, de leginkább csak a helyieket fenyegeti – nemhiába nevezik ’A crackháznak’ a Tartine Pékséget. Ha azt hiszed, hogy már kóstoltad a világ legfinomabb süteményét, tévedsz, a citromos, habos pite és a csokoládémasszás sütemény ízét soha nem felejted el. Honlap: tartinebakery.com.

 

Olcsó, amerikai vacsorát a Taqueria Cancunban kapsz, amely a város legjobb marhaburritójával büszkélkedhet. Vagy a Latin American Clubban, ahol mennyei margaritát kortyolhatsz.

 

 

Szórakozás

 

San Franciscóban több színházjegy fogy (megszámolták az egy főre jutó eladott jegyeket), mint bármely másik amerikai nagyvárosban. A legtöbben az újragondolt Broadway-musicaleket szeretik az A.C.T-ben, de elég nagy közönséggel futnak a Theatre Rhinoceros transznemű tragédiái is. A friscói szimfonikus zenekar, opera és balett a három legjobb indok arra, miért öltözz ki estére…

 

A vasárnap a csillogás napja, ilyenkor játsszák Harry Denton showját a Starlight Roomban. A kedvelt klubok közé tartozik a Yoshi's, a Boom Boom Room meg az élő rock- és jazz-estjeiről híres Bimbo's 365 Club. Az est zárásaként meg, akárcsak a helyiek, rendelj egy Golden Gate Martinit a Top of the Markban.

 

 

Vásárlás

 

Vedd magadhoz a bankkártyáid, itt szükség lesz rájuk: a Hayes Valley tele van menő butikokkal, a Kompház piaca meg gourmet-nyalánkságokkal. A Union Square és a Westfield San Francisco Centre már látványnak is lenyűgöző, emellett mindent lehet kapni.

 

De az igazi unikumok: az Amoeba Records a Haight Streeten rengeteg mesés, régimódi hanglemezt kínál, a Chinatown bazárjai meg mindent, ami furcsa vagy csodálatos vagy mindkettő egyszerre…

 

 

 

Még több információ: sanfrancisco.travel

 

 

(Fotó: flickr.com by Thomas Hawk)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: