USA   San Francisco : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

San Francisco-i vásárlás, üzletek

USA -  San Franciscóban vásárolni igazi szórakozás… Minden negyed más hangulattal és kínálattal csábítja a kényszeres és kényszer nélküli vásárlókat. Íme, a legjobb negyedek…

San Francisco vásárlás, shopping.

Union Square

 

Pálmafák övezik San Francisco bevásárló negyedét. A nagy áruházláncok (Macy, Saks, Neiman Marcus és Levi) körül színes a forgatag, s megannyi utcai előadóművész szórakoztatja a publikumot.

 

A környező utcákban szupermarketek és butikok sokasága (Virgin Megastore, Gump és Britex, Bulgari, Cartier, Thomas Pink, Louis Vuitton, MaxMara, Emporio Armani, Diesel, Prada, Celine, Escada, Gucci, Guess, Hermes, Agnes B., Betsey Johnson és Wilkes Bashford).  Persze nem könnyű parkolni, se egy üres székre lelni valamelyik kávézóban, étteremben, ha elfáradtál.

 

 

Westfield San Francisco Centre

 

Előkelő, belvárosi bevásárló központ. A fedett sétálóutca típusú vásárlási élményt hat emelet, két sziámi épület, és több mint 200 üzlet és étterem biztosítja. A nagy áruházak, mint a Nordstrom és a Bloomingdale, a Century Theatres lánchoz tartozó multiplex mozi, a Bristol Farms ínyenc élelmiszerbolt mellett még az állami egyetem egyik karának is helyet ad…

 

A San Franciscóba látogató turisták kedvence, miként a környéke is (az Union Square csak néhány háztömbnyire). A centrum az üzletek fellegvára. A luxus márkák (Victoria Secret és Bebe) épp úgy megtalálhatók, mint az alkalmi divatházak (Kenneth Cole és a Club Monaco) üzletei. Metróval könnyen megközelíthető.

 

 

Chestnut Street

 

Az utcát üzletek, éttermek, kávéházak és a szolgáltatások eklektikus keveréke jellemzi. Különleges hangulattal. Csupa nyüzsgés, hiszen itt minden megtalálható, ami a hétköznapi élethez elengedhetetlen.

 

Cipőt a Rabatban, játékot-ajándékot a BlueBirdnél, pamut fehérneműt a Chadwick Londonban, konyhafelszerelést a Williams-Sonomaban, szépségápolási cikkeket a Benefitnél találsz. Ebédszünetben a Cozmo fatüzelésű kemencéiben grillezett húsok és a tenger gyümölcsei ajánlhatók, kaliforniai borral párosítva.

 

 

Chinatown

 

Átlépve a Sárkánykapun egy különös világban találod magad. Díszes lámpaoszlopok, pagodatetők, élénk színű selyemkendők és csiripelő ricsaj fogad.  Nincs kegyelem, itt mindent megtalálsz, azt is, amire nem is gondolnál…A faragott Buddhától, a papír napernyőkön és mahagóni bútorokon át a rózsa illatú fekete teákig és a Golden Gate szerencse sütikig… Nézelődj, de semmit ne vásárolj, ami műszaki cikk vagy amúgy drága lenne egy igazi boltban.

 

 

Embarcadero

 

Az Embarcadero egy kiskereskedelmi paradicsom nagy márkanevekkel: Gap, Banana, Ann Taylor, Liz Claiborne, Victoria Secret és Express Jeans. Ráadásként egy hatalmas korcsolyapályával, télen –nyáron. A tágas bevásárlóközpontban kényelmes és egyszerű a vásárlás. Az emeleti teraszon sokan sütkéreznek, olvasnak, nézelődnek, persze bőven van itt kávézó és étterem is, de egy mozi is, amely a legizgalmasabb alternatív és független filmeket vetíti.

 

 

Haight Street

 

Legendás negyed, egykor és egy kicsit még ma is a hippi-hangulat és kultúra járja át, bár egyre inkább ellepik a yuppik is… A 60-as években a pszichedelikus rock központja volt, élt itt Janis Joplin, de sétált egy szál gitárral a kezében George Harrison is…

 

Bár a negyed napjainkra konszolidálódott, azért megtartott az ellenkultúra vonásait, a viktoriánus házak alján, a tömjén illatú járdák szélén anarchista könyvesboltok, piercing szalonok és funky ruházati üzletek találhatók. Izgalmas és egyedi ruhakollekcióktól a vaníliás vízipipáig mindent megtalálsz e színesen izgalmas városrészben.

 

 

City Lights könyvesbolt

 

A cable car egyik megállója a City Lights könyvesbolt. Az 1950-es évek óta üzemel, s San Francisco beat költőinek és íróinak törzshelye volt – Jack Kerouac és Allen Ginsberg is itt lógott. Aztán beültek egy sörre a szomszédos Vesuvioba. Emlékezz rájuk, vegyél egy Kerouac- vagy Ginsberg-kötetet, és kortyolj egyet a habos sörből. Egy háztömbnyire innen a Cafe Zoetrope Francis Ford Coppola kávézója. A felszolgált borok saját, Sonoma völgyi szőlőjéből származnak. Columbus Avenue 261, honlap: citylights.com

 

 

 

 Még több információ: sanfranciscoshop.com              

 

 

(Fotó: flickr.com by Trey Ratcliff)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: