Chile   Santiago de Chile    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Santiago de Chile

Chile - A magas és töredezett Andok adja a burjánzó Santiago fantasztikus hátterét. Bár a belvárost ötmillióan lakják, mégis olykor kisvárosiasan barátságos a hangulata.

Santiago de Chile legszebb látnivalói, nevezetességei.

1. Plaza de Armas

 

Santiago szíve és történelmi belvárosa, a téren lenyűgöző spanyol gyarmati középületek, egy 18. századi katedrális és az egykori spanyol kormányzói rezidencia.

 

Jellegzetesen négyzet alakú tér, a védelem és a tömeg több oldalról való tűz alá vétele érdekében.

 

A tér 1541 óta a városi élet központja, ma színes és bohém forgatag jellemzi, utcai művészekkel, attrakciókkal. És persze ügyes zsebtolvajokkal. A tér a legjobb kiindulópont a városnézésre.

 

 

 

2. Cerro San Cristobal

 

Kezdheted a város megismerését 800 méter magasan, a Cerro San Cristobalón is. Menj fel siklóval (II. János Pál is ezzel utazott a látogatásakor) és tekints le a városra – ha eső után mégy, teljesen tiszta lesz a levegő, ha pedig naplementekor, pazar látképben lesz részed. Ha előtte még bejártad a belvárost, érdekes lesz azonosítani a már ismert pontokat.

 

A San Cristobal egyébiránt katolikus kegyhely is, ugyanakkor a Metropolitan városi park része, ahol nagyot sétálhatsz és két nagy medencés-strandot is találsz, valamint felfelé, félúton az állatkertet.

 

 Sikló: Calle Pio Nono 445. Nyitva: 10.00-19.00. Ára, oda-vissza: 4 $

 

 

 

3. Villa Grimaldi

 

Augusto Pinochet (1974-1978) diktátorsága alatt ez a zárt telek volt a fogolykínzások központja.

 

Ma memento, a történelem és az emlékezet számára idézi fel az 1973-as katonai puccs és a diktatúra történetét, az emberi jogok lábbal tiprását.

 

Rengetegen nyom nélkül el is tűntek innen. 1978-ban eladták és lakóparkot akartak itt kialakítani, de az emberi jogi mozgalmak sikeresen megakadályozták, és emlékparkká nyilvánították.

 

► Cím: Avenida José Arrieta 8200/8401. Egyéni és vezetett túrák, ingyenes

 

 

 

4. La Chascona

 

Népszerű a különc és romantikus Pablo Neruda, a Nobel-díjas költő ezen háza - akkor is megér egy látogatást, ha még nem hallottál róla. A házban felhalmozott gyűjtemény kaotikusan gazdag, a világ minden tájáról van itt valami emlék. Láthatod a Nobel-díját is.

 

A La Chascona azt jelenti: kócos hajú, a költő harmadik feleségének beceneve után kapta a ház ezt a nevet.
 
 Cím: Fernando de la Plata Márquez 0192. Elérhető: Baquedano metróállomásról. Belépő: 7 $ 

 

 

 

5. Museo de Arte Chileno Precolombino

 

A Kolumbusz előtti világ és civilizációk történetét bemutató múzeum. Varázslatos hely a művészet és a történelem szerelmesei számára.

 

A kiállítás jól megvilágított és szépen elrendezett - a gyűjtemény betekintést nyújt az inkák, maják, aztékok és más, egykor büszke civilizációk kultúrájába. 

 

TOwÁBB: Santiago hotelek és szállások

 

Páratlan kollekciót mutat be régi kerámiákból és textíliákból, s a múzeum őrzi a Chinchorro múmiákat, amelyek jóval idősebbek az egyiptomiaknál. 

 

►  Cím: Calle Bandera 361. Nyitva 10:00-18:00. Belépődíj: 12 $. Közlekedés: Metro Plaza de Armas. Fotó és info: www.precolombino.cl

 

 

 

6. Földrengés...

 

Hál’ istennek nem igazi, de a hatása hasonló. Keresd fel, mondjuk, a La Piojera kocsmát és rendelj egy terremotót (földrengést). Ezt minden turistának ki kell próbálnia. Mit is? Az erjesztett fehér bort (pipeño) ananászfagylalttal (állítólag német földrengés-riporterek kutyulták így össze véletlenül).

 

Keverd jól össze, aztán idd meg és sétálj, érzed majd, hogy remeg a föld a lábad alatt. Utóvédharcként igyál még egy kicsit…  [Egyébként ne ijedj meg, Chilében gyakoriak a kis földrengések]
 
► Cím: Calle Aillavilu 1030. Fotó és info: www.lapiojera.cl

 

 

 

► Még több információ: santiagotourist.com

 

 

(Fotó: shutterstock.com)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: