Chile   Santiago de Chile    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Santiagoi vásárlás, üzletek

Chile - Santiago üzletei és piacai a régi és új keveréke, a vadonatúj bevásárlóközpontok árnyékában nyüzsgő kézműves piacok lapulnak… Ha eredeti és egyedi darabokat keresel, sétálj végig Vitacura negyedben az Alonso de Cordován és Nueva Costanerán, itt találod az exkluzív nemzetközi márkákat és a magas minőségű butikokat.

Santiago de Chile vásárlás, üzletek, piacok, shopping.

Bevásárlóközpontok

 

Santiagóban két klasszikus mega-bevásárlóközpont található, az egyik a Parque Arauco (Kennedy 5413),  a másik az Alto Las Condes (Kennedy 9001). Mindkettőben chilei és nemzetközi márkákat kínáló üzletek és üzletláncok, gyorséttermek és éttermek sokasága található. Legkényelmesebb bármelyiket is taxival megközelíteni. Forró napokon nagy a forgalom, amibe közrejátszik a légkondicionálás.

 

A latin-amerikai országok, így a chilei nagyvárosok helyi kedvencei a Galería  bevásárlóközpontok – bár ezek többnyire  félhomályos, labirintusszerű, zajos üzletházak – olcsóbb és hagyományos kínálattal. Figyelemreméltó példái a Mall Panorámico (Ricardo Lyon), a Galeria Plaza de Armas (Merced 839.) és a Portal Lyon (Providencia 2198.)

 

Kézműves piacok

 

A Bellavista bohém-negyedben gyönyörűen kialakított Patio Bellavista (Constitution 30-70, www.patiobellavista.cl) a minőségi kézműves termékeket, ékszereket, gyapjúkat és fafaragásokat áruló üzletek, butikok és galériák gyűjteménye is.

 

TOwÁBB: Santiago hotelek és szállások

 

Biztonságos környezetben, szórakoztatóan és nagyon vonzó áron találkozik itt a gasztronómia, a kultúra, a művészet, a design, és a kézművesség. A macskaköves, zárt és hatalmas belső udvar/terasz (patio) középpontjában több kávézó és kiváló étterem is található.

 

Az előkelő Las Condes peremén található Pueblito de los Dominicos kolostorban (Apoquindo 9085) talán a legélvezetesebb és legkényelmesebb a vásárlás. Itt megtalálsz minden ajándéktárgyat, a féldrágaköves ékszerektől az alpaka sálakon át a mókás csecsebecsékig, de komoly értékű művészeti tárgyakra is lelhetsz a több mint 100 stand egyikén-másikán.

 

Ajándékok

 

Remek ajándék lehet a lapis lazuli chilei kék féldrágakő, egy üveg Pisco vagy Pisco Sour, az alpaka sapka, kesztyű, sál, poncsó...  egy üveg jobb fajta chilei bor valamely Lavinotecából. Szóba jöhetnek még a kézzel szőtt textíliák, esőköpenyek, vikunyából szőtt szőnyegek, a különféle kézműves réz, ezüst és ón tárgyak, kosarak, valamint a kézműves hangszerek, mint a fuvola, a tíz-húros gitár.

 

 

 

 Még több információ: santiagotourist.com

 

 

(Fotó: flickr.com by alobos Life)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: