Setenil de Las Bodegas

Spanyolország - A természeti adottságokat kiaknázva házat építeni – ezt kevesen csinálják jobban, mint a spanyolországi Setenil de Las Bodegas lakói, akik fehérre meszelt házaikat Andalúzia göröngyös szikláira húzták fel.

Még a 12. században a mórok kezdték a sziklába vájva megépíteni otthonukat, hogy az természetes erődítményként megvédje az andaluziai várost.

 

És úgy is lett, hosszú-hosszú időn át egy ellenség sem tudta bevenni az erődöt. A spanyolok támadását hatszor verték vissza, s csak hetedjére maradtak alul.

 

Mára sokkal barátságosabbá vált a sziklaváros élete: látogatói a kanyargós utcácskákban gyönyörködnek és a város legendásan jó borát kóstolják, no meg a földalatti pincerendszerben barangolnak.

 

A városlakók pedig élvezik természetesen szép otthonukat és még a légkondicionálásra sincs gondjuk, a sziklaházak pompásan hűs menedéket nyújtanak a legforróbb nyári hónapokban is.

 

A várost Cadiztól mint egy 100 kilométerre találod, egy keskeny szurdokvölgyben, az egyik legkülönösebb spanyolországi látnivaló.

 

 

 

Setenil De Las Bodegas, Cadiz régió, Spanyolország. Honlap: andalucia.com

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Antonio Vaccarini)

Betöltés...
(9)
Pozitív értékelés (9) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: