Sevilla

Spanyolország - Egy sevillai séta alkalmával ne feledd, hogy itt született a Carmen-legenda. itt szőtte cseleit a sevillai borbély, és itt kezdte tiporni a női szíveket Don Juan…

Sevillai mór Alcatraz.

A 7. században épült Alcazar palota a mór építészet remeke és a kalifák gazdagságának jelképe a középkorban a spanyol királyok kedvenc rezidenciája volt.  A világörökség része.

 

Pazar belső termekkel, kertekkel, sétányokkal, szökőkutakkal, kápolnával. Hoppá: van néhány lakosztály, amelyet mind a mai napig a királyi család számára tartanak fenn.

 

Leghírhedtebb korábbi ura, al-Mu'tadid a Abbadids háremében 800 nőt tartott fogva és a palota kertjét lefejezett ellenségeinek koponyáival díszítette.

 

Leghíresebb látogatója pedig Kolumbusz vala, akit is felfedező útjáról visszatérve itt fogadott Ferdinánd király és Izabella királyné a királyi kápolnában. Amerika felfedezője a monumentális sevillai Santa Maria katedrálisban nyugszik.

 

 

Plaza de Espana Sevilla főtere a múlt század elején épült, ma kormányhivatalok ölelik körbe, de talán a  világ egyik legkülönlegesebb tere - körbefutó mesterséges kis folyóval, hidakkal ékes, a félköralku épület falát díszítő csempék pedig a spanyol történelmet idézik. Itt forgatták a Csillagok háborúja néhány jelenetét.

 

Itt foglalhatsz Sevillában szállást

 

Ha teheted és kibírod, nézz meg egy hagyományos, vasárnapi bikaviadalt a Plaza de Toros de la Maestranza arénában, amelyet 1758-ban építettek. Ha nem bírod, ám mégis kíváncsi vagy, a szomszédos múzeumban békésebb körülmények között ismerheted meg a bikaviadalok történetét, menetét és relikviáit.

 

 

 

Még több információ: www.andalucia.com/cities/sevilla.htm

 

 

 

Fotó: flickr.com by Carlos Jiménez Ruiz

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: