Sharm El Sheikh kisokos

Egyiptom - Sharm el-Sheikh nagyon népszerű az európaiak körében, mert viszonylag olcsón juthatnak egy napsütéses, tengermeleg, all inclusive vakációhoz. Meleg és száraz az időjárás egész évben.  Aki nem csak pihenni akar a tengerparton, sokféle vizisport között válogathat – vonzó áron.

Biztonság

 

Figyelmeztetés: a Sínai-félsziget jelenleg nem tekinthető biztonságosak a turisták számára, de az üdülőhelyeket fokozott biztonsági intézkedésekkel védik, és még mindig biztonságosnak tekinthetők.

 

 

Időjárás

 

Sharm El Sheikh a Vörös-tenger partján található, egész évben vonzza a látogatókat a napos, meleg és száraz időjárás. Következetesen trópusi az időjárás. Homokviharokra februártól áprilisig lehet számítani

 

 

Szállás

 

Július és augusztus általában a leglátogatottabb hónap, így a szállodai árak is magasabbak, mint az év többi hónapjában.

 

  Booking.com  

 

 

Látnivalók

 

A szabadtüdős búvárkodás itt a kedvenc szórakozás, s a pompás korallzátonyok valamit az izgalmas hajóroncsok a legvonzóbb látnivalók.

 

Quad-turák: négykerék-meghajtású sivatagi túra ♦  18.000 $

Vörös-tengeri búvárkodás: szabadtüdős merülés ♦  35.60

Teveszafari: sivatagi tevegelés ♦  22.00 $

Közlekedés

 

Helyi kék és fehér taxik, de alkudj meg mindig. Helyi kék és fehér buszok, olcsóbbak, de lassú és nehézkes vele a közlekedés.

 

Taxi a repülőtérről a városközpontig ♦ 8,90-22,90 $

 

Aktuális árak ⇒ Sharm El Sheikh

 

Étel és ital árak

 

Reggeli: helyi és nemzetközi éttermekben ♦ 1,94-5,55 $

Ebéd: helyi és nemzetközi éttermekben ♦  3,16-5,94

Vacsora: helyi és nemzetközi éttermekben ♦  3,96-9,75

Sör:  helyi bárokban ♦ 1,70-2,97  

McDonalds menü: ♦  3.60      

Ásványvíz  (0.33 liter): ♦  0.19 $

 

 

Vásárlás

 

Bár Sharm dudig van üzletekkel, beduin kézműves standokkal, de az egyetlen izgalmas hely a vásárlásra Old Sharm.  A vizipipa, a búvárszemüveg és légző cső szett valamint a mindenütt csillogó 18 karátos arany a legkelendőbb. Sok a kékeszöld türkiz ajándéktárgy is, hajdan a Sinai félszigeten bányászták a legtöbbet. Jó vásár az egyiptomi ágynemű és törölköző is.

 

 

 

 

 

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: