St. Moritz

Svájc - St. Moritz a világ egyik leghíresebb üdülőhelye. Divatos, elegáns és exkluzív, kozmopolita hangulatú - 1856 méteres tengerszint feletti magasságban... Száraz, szikrázó éghajlata legendás.

St. Moritz, Svájc híres látnivalója, üdülőhelye.

Eredetileg pezsgő ásványvízforrásának köszönhette hírnevét. Ma a természet, a kultúra, a sport, az üzleti és a békebeli lét vonzó keveréke. Télen igazán elbűvölő. Havas lejtői nagyon biztonságosak.

 

Rajongói között Michael Douglas és Catherine Zeta Jones. Az orosz oligarchákról nem is beszélve…

 

Itt foglalhatsz St. Moritzban szállást

 

Két klasszikus Bond filmet forgattak itt (Goldfinger és For Your Eyes Only), téli programjai pedig tízezreket vonzanak, februárban a St. Moritz-tó jegén rendezik a White Turf lóversenyt és a Cricket On Ice játékot. Mindkettőt fűtött sátorban, teljes étel- és italkiszolgálás mellett élvezheted.

 

A gazdagság, pompa és hivalkodó látványosságok ellenére is St. Moritz valójában egy klasszikus hangulatú síparadicsom, a nehézségi fokok minden skáláját kielégítő, 350 kilométeres pályarendszerrel.

 

Aki teheti, a Badrutt's Palace Hotel lakosztályban akár jakuzziban is végignézheti az alpesi naplementét. Egy-két kivétellel ugyanis itt minden nap süt a nap. S ha háziállatot visz magával a vendég, biztos lehet benne, hogy valóban friss élelmiszer jut a kedvencének is.

 

 

 

Magasság: 1750-3303 m. Sípályák hossza: 350 km. Liftek száma: 56. Még több információ: stmoritz.ch

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Bernard Blanc)

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: