Tippek & toplisták

6 hiba, amit soha ne kövess el egy hotelszobában

Tipp - Lehet, úgy gondolod, hogy néhány napra a hotelszobád lesz a második otthonod, de ezzel az a baj, hogy előtted már sok százan gondolták ugyanezt. És ez bizony kellemetlen vagy veszélyes is lehet. Íme, mit javasolunk, hogy csökkentsd a kockázatokat.

1. Ne használd a távirányítót…vagy

 

Sok felmérés és vizsgálat bizonyította már, hogy egy takarított szoba is undorítóan koszos, ha nem is úgy látszik. Mivel lehet, hogy ebédidőben olvasod, nem részletezzük, mennyi mocsok kerül ki és terül szét a fürdőszobából.

 

A legszennyezettebb a távirányító. Ezt soha nem takarítja a személyzet. Így aztán vagy töröld le egy antibakteriális kendővel vagy hagyd a fenébe… Nem sokat veszítesz, hidd el. De nem sokkal tisztábbak a villanykapcsolók, a szobatelefon és a különféle gombok sem.

 

2. Ne hagyd elő az értékeidet

 

Ezt már ezerszer olvastad. Unod is. De csak addig, amíg nem leszel egy szállodai lopás áldozata. Se szeri, se száma az alkalmi vagy erre specializálódott tolvajoknak. Még az öt csillag sem akadály, sőt… Helyezd az értékeidet biztonságba, ne sajnáld a pénzt a széfre, ha fizetni kell érte, olcsóbb az, mintha károd esne.

 

Persze el is dughatod, de ezzel az a baj, hogy ha a szállodai szarkának van elég ideje, megtalálja, mert jobban ismeri a rejtekhelyeket és a vendégek észjárását e tekintetben, mint gondolnád. Ha egy mód van rá, és nem a királynő koktélpartijára készülsz, hagyd otthon a legértékesebb ékszereidet.

 

3. Ne felejtsd el kitenni a Ne zavarj táblát

 

Egy szállodai szobában nem csak kellemesen, de kifejezetten jól is érezheti magát az ember, egyedül vagy kettesben. Ám ha a nyugalma vagy a romantikus pillanatok védelmében nem teszi ki időben a Ne zavarj táblát, biztos, hogy kopogni fog valaki. Ez Murphy törvénye. És utána már semmi nem lesz olyan, mint előtte.

 

A Ne zavarj tábla több funkciós. Akkor is kiteheted, ha elhagyod a szobád hosszabb időre. Így legalább senki se hiszi, hogy üres a szobád, és szabad a pálya… (a takarítónőknek szólhatsz persze, hogy bemehetnek, csak tegyék vissza a táblát)

 

4. Ne kürtöld világgá a szobaszámodat  

 

Senki idegenre nem tartozik, melyik szobában vendégeskedsz. Se a recepción, se a hallban, se az étteremben ne mond hangosan a szobaszámodat. Nem kell tudnia senkinek, hogy ha meglát, melyik szoba üres éppen. Mert a végén, ha visszatérsz a szobádba, kellemetlen meglepetésben lesz részed.

 

És ne nyiss ajtót automatikusan, ha kopognak. Akkor se, ha szobaszervizre vársz vagy egy vendégre. Kérdezz rá, kukucskálj ki. Aztán nyiss ajtót. Vagy ne…

 

Soha ne hagyd nyitva az ajtót, akkor se, ha csak egy percre hagyod magára a szobád. Mire visszatérsz, lehet, hogy teljes átalakuláson ment át a szobád vagy egy váratlan vendég vár rád.

 

(Figyelem. Nem egy filmforgatókönyv részleteid olvastad...)

 

5. Óvakodj a minibártól

 

Régi szép idők… Na, ennek vége már. Sok szálloda érzékelővel látja el a mini bárt, már az is pénzbe kerül, ha csak kíváncsiságból kinyitod. Ha csak kiemelsz valamit, máris jóváírják a számládon. És rohadt drága minden. Azt meg felejtsd el, hogy reggel, mielőtt jön a takarítónő, a közeli boltból gyorsan valami hasonlóval vagy ugyanolyannal pótolod azt, amit este megittál. Nem fog menni. És ne feledd, a recepció már ismeri a bankkártya számodat.

 

6. Keresd a poloskákat

 

Kicsik és rusnyák, de ragaszkodóak. És mennek veled haza, mint a lehető legrosszabb ajándék. Mindenhol ott vannak. A csillagok száma sem zavarja őket. Keresd a jeleket, a matracon az apró vér vagy szennyfoltokat, de vedd szemügyre a foteleket is. Aztán mutasd meg a szobaszerviznek. Kénytelen lesznek intézkedni. Ha nem, keress másik hotelt, hátha nagyobb szerencséd lesz.

 

  Booking.com  

 

 

Fotó: csak illusztráció, moxy-hotels.marriott.com

Betöltés...
(16)
Pozitív értékelés (13) Negatív értékelés (3)

Ez is érdekelhet: