Észtország   Tallinn    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Tallinni kisokos

Észtország - A várost közrefogja a viszonylag olcsó, egykori keleti övezet, valamint az őrülten drága Skandinávia, így nem meglepő, hogy az árak többnyire valahol a kettő között mozognak. 

Tallinn praktikus tudnivalói árakkal.

Biztonság

 

Szórványos a bűnözés, persze a zsebesek kitartóan dolgoznak itt is, kivált Tallinn óvárosában, a repülőtéren, a vasútállomásokon, az autóbusz-állomásokon és a Központi Vásárcsarnokban. Éjszakai bárokban, szórakozóhelyeken légy észnél, túlszámláznak vagy italt rendelnek a kontódra.

 

 

Időjárás

 

A nyár egyértelműen alkalmas idő a látogatásra, a hosszúak a nappalok és ésszerűen meleg az idő. Májustól egész szeptemberig elég kellemes az idő, de a többi évszak hideg.  Télen erős a havazás, a nagy hideg se ritka, aki nem szokott hozzá, folyton fázni fog.

 

 

Tallinni hotelek és szállás

 

Tallinn drágább és zsúfoltabb, mint várnánk, júniustól augusztusig. Sok szállás teltházas. A turisztikai szezon áprilistól októberig húzódik, de a kezdetén és végén jó hotel vagy szállás ajánlatokhoz lehet jutni.

 

  Booking.com  

 

 

Tallinn szállodái a 3 csillagos kategória felett drágák, de a privát szobák és az 1-2 csillagos hotelek megfelelő alternatívát biztosítanak. 

 

 

Látnivalók

 

Tallinn hirtelen sok utazó listájára került fel az utóbbi években, így a város turisztikai infrastruktúrája gyorsan fejlődik. A város főbb látványosságai ingyenesek vagy nagyon olcsók, utóbbi igaz a nem túl igényes étkezésekre és italozásokra is. A belváros gyalog könnyedén bejárható, és érdemes is, a jellegzetes látnivalók megközelítéséhez nem kell se taxiba szállnod, se buszra ülnöd.

 

Kumu Művészeti Múzeum: új, nagy és lenyűgöző >> 5,00 €

Szabadtéri Néprajzi Múzeum: falu-múzeum, holtszezonban olcsóbb >> 6,00

3 órás városi kerékpár túra idegenvezetővel >> 10,00

Tallinn 48 órás kártya: attrakciók és tömegközlekedés >> 28,00

 

Közlekedés

 

Tallinn-nak 700 kilométer hosszú a villamos-, busz- és trolibuszhálózata - az észteknek ingyenes. Neked még nem... Az észt jog előírja, hogy este a gyalogosok kis prizmát viseljenek a táskájukon, a kabátjukon vagy sapkájukon a jobb láthatóság kedvéért, minden szupermarketben kapható.

 

Taxi a reptértől városközpontig >> 6,50-10,00 €

Nyilvános busz a repülőtérről városközpontig >> 1,00-1,30

3km taxi Tallinnban >> 4,00-6,50

Busz-, troli-, villamosjegy >> 1,00-1,30

 

Aktuális árak ⇒ Tallinn

 

Étkezés

 

Az észt ételek első nekifutásra ijesztően hatnak. De nem a kelet-európai gyomornak.  Észt specialitások: a szeppik (szürke kenyér), a marinírozott apró hering, a tejfölös-burgonyás hering, a szjult (kocsonya), a lejvavatszk (kenderolajjal készült, rozsos-burgonyás tekercs). Remek éttermek közül válogathatsz.

 

Költségkímélő reggeli: olcsó palacsinta és kávézók >> 2,50-7,50 €

Költségkímélő ebéd: szendvicsek és gombóc-alapú ételek >> 3,20-8,50

Költségkímélő vacsora: helybéliek éttermeiben >> 5,00-16,00

Sör (0,5l) >> 3,20-7,50

Vodka (feles), hogy a jókedv magasba szökjön >> 1,30-3,00

 

 

 

Még több információ: tourism.tallinn.ee

 

 

(Fotó: flickr.com by Hans Poldoja)

Betöltés...
(6)
Pozitív értékelés (6) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: