Tianmen Nemzeti Park

Kína - Lenyűgöző kilátás, szédítően függőleges sziklafalak, elképesztő üvegpadlós sziklasétány, és a világ leghosszabb felvonója. Ez vár rád a nemzeti parkban. Meg 99 hajtűkanyar.

Tianmen Nemzeti Park és a barlang, amely a mennyország kapuja.

Hegyi felvonó 


A Tianmen hegy felvonóval közelíthető meg. Ez a világ leghosszabb drótkötélpályája, 30 perc alatt teszi meg a 7 kilométeres távot, utolsó szakasza rendkívül meredek.

 

A kilátás szédítő, köröskörül elképesztő hegyormok, alant egy félelmetes élesen kanyargó szerpentin - 99 kanyarral! 

 

Szikla sétány

 

Függőleges sziklafalak mentén és peremén visz az út, másfél kilométer hosszan, 1400 méter magasan. Másfél órás körút. Nagy a torlódás. 

 

 

Üveg sétány 

 

60 méter hosszú, szélessége 1,6 méter. Úgy érzed majd, mintha az égbolton sétálnál, tiszta napon egész a mélybe látni. Szívbetegek kerüljék. Ködös napon kevésbé izgalmas, mert épp a lényege veszik el. 

 

99 kanyar útja 

 

A  Tianmen barlanghoz vezető országút 99-szer hajlik meg élesen, a kanyarokból vagy a felvonóból látni a legjobban.

 

Itt foglalhatsz Zhangjiajie-ben szállást

 

A turizmus számára építették. Buszok viszik fel a turistákat 20 perc alatt, útközben sajnos nem állnak meg. Ha rossz a gyomrod, ne indulj el.

 

Tianmen barlang

 

Egy hatalmas lyuk a sziklaoldalban. Olyan, mintha egy másik világba nyitna ajtót, ezért a mennyország kapujának is nevezik. 999 lépcsőt kell megmásznod (nagyon szerencsés szám a kínai kultúrában), hogy feljuss, de megéri: aki ide felkapaszkodik, boldogságban és egészségben fogja leélni hátralévő napjait.

 

 

 

 Zhangjiajie városból közelíthető meg. Nyitva: 8.00-18.00 (ha az időjárás engedi). Belépő: 258  RMB (kabinos felvonó menettel együtt, oda-vissza). Még több információ: tianmen-mountain.htm

 

 

 

(Fotó: shutterstock.com, flickr.com by lukas.b0)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: