Tippek & toplisták

Hasznos tippek és toplisták

Top/Tipp - Minden utazás buktatókkal teli. Elég egy rossz döntés, és máris felülír minden élményt. Tippjeink és praktikus tanácsaink abban segítenek, hogyan legyen zökkenőmentes az utad.  S zavartalanul élvezhesd a világ csodáit.


Tippek & toplisták

6 hiba, amit soha ne kövess el egy hotelszobában

Tipp - Lehet, úgy gondolod, hogy néhány napra a hotelszobád lesz a második otthonod, de ezzel az a baj, hogy előtted már sok százan gondolták ugyanezt. És ez bizony kellemetlen vagy veszélyes is lehet. Íme, mit javasolunk, hogy csökkentsd a kockázatokat.


Repülőjegyek

Repülés mítoszok és a meglepő igazság

Nem meglepő, hogy számos tévhit és legenda kapcsolódik a repüléshez. Szinte természetes, hogy vadabbnál vadabb gondolatok cikáznak a fejünkben, főleg, ha félünk is egy kicsit a repüléstől. Honnan kapjuk a levegőt? Valójában ki (vagy mi) irányítja a gépet? Ha bekapcsolva marad a telefonom, lezuhanunk? Most lerántjuk a leplet a leggyakoribb mítoszokról.


Tippek & toplisták

10 érv: miért jobb egy szállodai, mint egy Airbnb szoba

Tippek - Aki szobát vesz ki egy idegen városban, rengeteg információt talál a kiválasztott szállásról, és az internetes foglalás is könnyű. Van, aki esküszik az Airbnb lakás-hotelekre, mások továbbra is előnybe részesítek a klasszikus szállodákat. Íme, 11 érv, hogy hű maradj a szállodához.


Tippek & toplisták

Az első 24 óra a legkockázatosabb

Tipp - Ez így együtt tömény és riasztó... pedig a biztonságos utazást szolgáló tanácsaink nem elriasztani, csak óvni szeretnék az utazót.


Tippek & toplisták

A világ legszédítőbb függőhídjai

Top - Kapaszkodj, de lehet, a legjobb, ha becsukod a szemed, és centiről centire araszolgatsz. Vagy inkább nyisd ki, de véletlenül se nézz le, csak, ha már átértél a másik oldalra. Lélegzetelállító panorámák sora. Bár a legtöbb turista visszafelé már a csónakot, hajót, helikoptert választja…


Tippek & toplisták

Trükkös taxik

Tipp - Íme, a leggyakoribb taxis trükkök és a módszerek, de azt is elmondjuk, hogyan kerülheted ki a csapdákat.


Tippek & toplisták

Időeltolódás

Tipp - És ott mennyi az idő? A zónaidők egész óránként ugranak, ritkábban fél óránként, két esetben pedig negyed óra az eltérés. Mutatjuk...


Tippek & toplisták

Ha a nő egyedül utazik - biztonsági tippek

Tipp - Hölgyeim... és uraim... a magányos utazóra nem kevés veszély leselkedik. Jobb tudni, még okosabb elejét venni.


Tippek & toplisták

A világ 9 legizgalmasabb földalatti látványossága

Top - A történelem folyamán százával épültek a titokzatos felszín alatti járatok. Tedd hát félre a napszemüvegedet, az a csúnya lyuk az ózon pajzson nem fog a továbbiakban problémát okozni.


Tippek & toplisták

Hogyan alkudozz okosan

Tipp - Ezen tippeknek s tanácsoknak nemcsak a kairói bazárban veheted hasznát, de a párizsi, madridi bolhapiacon is... a hazai vásárterekről nem is beszélve.


Tippek & toplisták

Konnektorok, csatlakozók világszerte

Tipp - Megmutatjuk a világ országaiban milyen fali aljzatokat használnak, és mekkora a hálózati teljesítmény.


Tippek & toplisták

Útikönyvek vásárlása

Tipp - A legjobb útikönyvek nem a legdrágábbak, hanem azok, amelyek a legfrissebb kiadások, mert ahol frissítenek, ott gondozzák az információkat is.