Tippek & toplisták

Hasznos tippek és toplisták

Top/Tipp - Minden utazás buktatókkal teli. Elég egy rossz döntés, és máris felülír minden élményt. Tippjeink és praktikus tanácsaink abban segítenek, hogyan legyen zökkenőmentes az utad.  S zavartalanul élvezhesd a világ csodáit.


Tippek & toplisták

Szélhámosok... turistákra hangolva

Tipp - Minden turistára csalók csapata leselkedik a világ minden táján. De senkinek sem kötelező csapdájukba esni. Az alapszabály: ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az bizony túl szép, de korántsem igaz… Íme a leggyakoribb trükkök és szélhámosságok.


Tippek & toplisták

Mibe kerül a taxi a világ nagyvárosaiban

Tipp - Íme egy lista, mibe kerül egy három kilométeres – cca. 2 mérföldes – utazás taxival a világ nagyvárosaiban


Tippek & toplisták

A világ legjobb természetes úszómedencéi

Top - A legrafináltabb építész és a leggazdagabb befektető sem tud olyan fantasztikus uszodákat, fürdőket alkotni, mint a természet. Lássuk a legcsodálatosabbakat.


Tippek & toplisták

Hogyan utazz biztonságosan, ha várandós vagy

Tipp - Utazhatsz? Ha elég óvatos és elővigyázatos vagy, és mindent gondosan megtervezel: igen!


Tippek & toplisták

Tíz okos érv, miért utazz vonattal

Tipp - Nem is gondolnád, vagy már elfelejtetted, mennyivel vonzóbb és olcsóbb lehet egy út vonattal megtéve. Hogy miért?


Tippek & toplisták

Hét misztikus hely a világon

Top - Az utazás néha rejtélyes, olykor meg csak idegtépő. Ám ha bemerészkedsz a világ némely paranormális zónájába, akkor tudod s tapasztalod meg igazán, mi a hátborzongató vagy lélekfagylaló élmény. Kételkedsz? Próbáld ki, s megrögzött szkeptikusként is egész testét átjáró borzongásban lesz részed.


Tippek & toplisták

Loango Nemzeti Park

Gabon - A mangrovék árnyékából előbújva elefántok, bivalyok, vízilovak, gorillák és leopárdok strandolnak - szörföznek  a hullámokban vagy csak lubickolnak.


Tippek & toplisták

Bamba dogonok különös tava

Mali - Egy kicsi, de nagyon erős tó nyugszik Bamba falu közelében. Az év majd minden napján tilos itt a halászat. A száraz évszakban a tó vizét az égető nap összeszűkíti. A halak oxigénéért kapkodnak, s vízbe szúrt három faág jelzi a vég közeledtét.


Tippek & toplisták

Viktória vízesés: az Ördög Úszómedencéje

Zimbabwe - Pancsolni a Viktória-vízesés peremén? Igen. Legmagasabb pontján található a világ legdurvább és legmagasabb természet alkotta fürdőkádja, az Ördög-medencéje.


Tippek & toplisták

Hajójegyek, kompjegyek

Komp - Itt foglalhatsz online kompjegyet,  az árakat  is összehasonlíthatod, s így a legolcsóbb lehetőség közül választhatsz.


Tippek & toplisták

Miért nem tudsz aludni a repülőgépen…

Tipp - Amikor egy hosszabb repülésre készülsz, még úgy gondolod, itt az alkalom arra, hogy bepótold a lemaradást és aludj végre egy jót. Sok más okosabbat úgyse tehetnél. De ez nem is olyan egyszerű. Nézzük, mi szabotálhatja a fedélzeti álmaidat...


Tippek & toplisták

Melyik a világ legerősebb útlevele?

Melyik? Hát nem az USA passportja. Még csak nem is a briteké. Az afgánoké a leggyengébb. A magyar útlevél bent van a top 10-ben.