Japán   Tokió    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek

Tokiói tudnivalók, árak

Japán - Tokió köztudottan a világ egyik legdrágább városa, de nem annyira, mint amennyire hírlik. Viszonylag olcsó szállás egész évben található, kivált, ha előre lefoglalod. És a legtöbb dolog, amit megnéznél, ingyenes. 

Tokio praktikus tudnivalói árakkal.

Biztonság

 

Japán a külföldiek számára kiszámítható, biztonságos ország. A rendőrség partner a külföldieket ért sérelmek orvoslásában. 

 

A japán szervezett bűnözés zárt körben működik, és nem érinti a külföldi látogatókat, a nemzetközi bűnözői kör viszont erősödik – ne kerülj velük kapcsolatba. Soha ne tarts magadnál semmilyen szúró-vágó eszközt - a japán rendőrség ezt bármikor ellenőrizheti.  Kábítószerekkel kapcsolatban a “nulla tolerancia” elve érvényesül.  Rendőrség: 110

 

Időjárás

 

A nyár általában meleg, párás és csapadékos. A város zsúfolt, a magas hő és páratartalom nehezíti a hétköznapokat. A tél általában száraz és enyhe, de a havazás nem rendszeres. Április, május és október a legszebb hónap – már ami az időjárást illeti. Az eső nem okoz gondot egy ennyire fedett városban mint Tokió.

 

 

Tokiói hotelek, szállás

 

A főszezon az április és augusztus közötti időszak, és a téli szabadságolások ideje. A szezonon kívül az árak teljesen ésszerűek. Az ősz a legjobb alkalom a tokiói utazásra, kellemes az időjárás és tisztességesek a szállodai árak is.

 

  Booking.com  

 

 

Közlekedés

 

A japán tömegközlekedés biztonságos. A tömegközlekedési eszközökön távolságarányos díjat kell fizetni. A menetjegyet az utazás végéig meg kell őrizni. A közúti közlekedésben a balkéz szabály érvényes. A taxik biztonságosak, távolság alapú fix díjazást alkalmaznak, a borravaló Japánban ismeretlen. Japánban magyar-nemzetközi jogosítvánnyal nem lehet autót bérelni.

 

Gyorsvonattal a Narita reptértől a városközpontig >> 17.20 - 36.90 $

Expressz busz a Narita reptértől a városközpontig >> 35.60

Taxival a Narita reptértől a városközpontig >> 249.05

3km taxi Tokióban >> 12.50 - 15.40

Metro utazás a belvárosban >> 1.90 - 2.20

Egész napos metrójegy >> 8.42

 

 

Látnivalók

 

Az ideérkező turisták első útja többnyire a Császári Palotába vezet. A palota közelében remek szuveníreket vásárolhatsz az otthoniaknak. Ha végeztél, ülj fel a Tokió Metróra, és menj a Sensoji-templomhoz. E templom Tokió legjelentősebb buddhista zarándokhelye. Egy másik kihagyhatatlan vallási emlékhely a Meiji Szentély, egy erdő közepén bújik meg a város szívében. Kedvelt esküvői helyszín, mert úgy tartják, maga a hely is szorosabbra fűzi a kapcsolatot az itt esküvőt kötők között.

 

Az Ueno Park ad otthont a város legjelentősebb múzeumainak, a kulturális látnivalók mellett és között így a turista pompás cseresznyefákban, pagodákban, szentélyekben és egy kiépített tóban is gyönyörködhet. Itt találod meg az Ueno Állatkertet is, óriás pandákkal.

 

Tokió Disneyland: a városközponton kívül, gyorsan elérhető vonattal >> 68.79 $

Császári palota és kert a japán császár otthona >>  ingyenes

Tokió Torony: panoráma, üzlet, múzeum >> 10.00

Edo-Tokió Múzeum: lebilincselő vizuális teljesség >> 7.90

Buszos városnézés, félnapos: minden fontos látnivaló >> 59.30 $

Akihabara  világhírű elektronikus bazár  >> ki mit bír...

Senso-ji Templom legjelentősebb buddhista templom >> 100 yen ajánlott

Mozijegy: a mozik nagyon jók, de… >> 18.98 - 23.72 $

 

Napod megkoronázásaként látogass el egy szumó-meccsre, januárban, májusban és szeptemberben láthatod a legügyesebb versenyzőket is, ilyenkor ugyanis kéthetes bajnokságot tartanak.

 

 

Étkezés

 

A felhőkarcolókkal ékes Shibuya és Shinjuku negyed éttermeiben az avantgarde beltéri dizájn és a panoráma legalább olyan vonzó, mint az étlap. Roppongi bárjaiban a vacsora is igazi parti-hangulatban zajlik, ahol a törzsvendégeket követve a yakisakana (grillezett hal) és onigiri (rizsgolyók) mellé jó adag szaké is lecsúszik.

 

Asakusa szűk mellékutcáiban tradicionális ételeket kínáló és hagyományokat ápoló éttermek várnak, ahol kimonóba öltözött pincérnők siklanak az asztalok között és hozzák-viszik a gőzölgő tésztával rakott tányérokat.

 

Költségkímélő reggeli: tészta, leves vagy rizs ételek >> 5.90 - 11.80 $

Költségkímélő ebéd: tészta, leves vagy  rizs ételek >> 7.20 - 14.00

Költségkímélő vacsora: a sushi is drága, a konyha változatos >> 11.86 - 21.35

Sör (0,5 l) : a hotelbárokban és nyugati éttermekben  >> 7.20-11.85

Sör (0,5 l) ha egy helyi boltban vásárolsz  >> 2.95 $ 

 

Ha megéheznél, bátran egyél az utcán, de azért ne menj el úgy a fővárosból, hogy egy étteremben nem kóstoltad meg a szusit. Az étel és ital felháborítóan drága, igen, ha egy előkelő étteremben vagy szállodában foglalsz helyet, drágán megfizetsz érte. 

 

Ha megelégedsz egy tál tésztával és rizzsel, a hozzávaló feltétekkel, úgy mint a helyiek, biztos, hogy kevés pénzből is megélsz. Ha olcsón akarod túlélni a tokiói látogatásodat, kövesd a helyiek szokásait, legalábbis az étkezés és vásárlás tekintetében.

 

Aktuális árak Tokióban

 

 

Szórakozás

 

A hosszú történelméből fakadóan öreg japán főváros legbelül örök fiatal maradt – itt rajonganak a legjobban a hollywoodi sztárokért és az angol zenekarokért. Tokió a nap 24 órájában pezseg, s az éjszakai élet fő színterei a bárok, klubok és kávézók. Az igazi partiarcok Roppongiban gyűlnek össze, ahol DJ-k, karaoke és Elvis-hasonmások gondoskodnak a jó hangulatról.

 

Ebisu kávézóiban a funky dívik, a nyugisabb-ücsörgősebb bárok pedig Shinjukuban várnak, közöttük a Park Hyatt 52. emeleti New York Bárja, ahol Scarlett Johansson és Bill Murray is iszogatott az Elveszett jelentés című filmben. A Kabuki-za Színházban hagyományos táncos-drámaelőadást láthatsz, a szumo birkózók összecsapásait pedig a Kokugikan Stadiumban nézheted meg.

 

 

Vásárlás

 

A legdivatosabb ruhákat Harajukuban a Takeshita utca üzletei kínálják, ahol a fiatal tokióiak is beszerzik a kellékeket, hogy Manga karaktereknek öltözhessenek. Az elektronikai cikkeket Akihabarában keresd, a hagyományos lakkozott tálakat és selyem kimonókat pedig Asakusa boltjaiban.

 

Az ultramodern Omotesando sugárúton sorakozik a legtöbb dizájner ruhákat és lakberendezési tárgyakat árusító üzlet, s a közelben gyémántot mintázó épület rejti a Prada butikját.

 

A korán kelő helyiek és turisták első útja a Tsukiji halpiac felé vezet, ahol óriás tonhalat és friss szusit is árulnak – 10 óra előtt mindenképp érdemes ideérni –, óriási a választék és hangulatos a nagy nyüzsgés.

 

 

Egészség

 

Az egészségügyi ellátás magas színvonalú, és roppant költséges. Az orvosok jelentős része beszél idegen nyelven. A külföldiek esetében - biztosítás megléte mellett is - a kezelés teljes költségének helyszíni kifizetését kérik.

 

 

 

Még információ: japan-guide.com

 

 

 

(Fotó: shutterstock.com)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: