2019-10-19 08:38:53 | Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/vonqvi/public_html/framework/classes/fw/database.php on line 71 Top10 június
Tippek & toplisták

Top10 június

Június a nyár kapuja, már meleg és simogató, de az előszezon türelme és várakozása öleli körbe. Június nagyszerű alkalom az utazásra, a vakációra is, mert az időjárás már mindenütt kellemes. Olvass tovább, összeállítottuk a legjobb úticélok top10-es listáját.

1. Koppenhága


Koppenhága látnivalói gyalogosan is felfedezhetők, a három leghíresebb valószínűleg a több mint száz éves vidámpark, a Tivoli Gardens, A kis hableány szobra és szabadváros Christiania. De a dán Koppenhága többet kínál.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

 

2. Peru

Machu Picchu, Nazca vonalak, Szivárvány-hegy, Lima, Cusco, Titicaca-tó, Arequioa, Iquitos....  A június ideális Peru felfedezésére

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

 

3. Horvátországi homokos strandok 

Bár méretében kicsi, de teli van zsúfolva kincsekkel. A hatalmas fennsíkok és megtépázott várak sóhajtva emlékeznek itt az ősi klánok hajdani véres ütközetekre. 

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

4. Zermatt & Matterhorn 

A svájci Alpok a világ egyik legdrámaibb tája, ámde mesés kilátással. Télen és nyáron is élvezetes, mármint a síelők, snowboardosok, túrázók és hegymászók számára. 

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

5. Loire menti kastélyok 

Európa A Loire folyó völgye mesevilágot idéz pompás kastélyaival. De ha ide utazol, a történelem is megelevenedik, hiszen a Napkirály, Leonardo da Vinci, Medici Katalin, Rousseau, Jeanne d’Arc lábnyomában jársz…

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

6. Mauritius 

Mark Twain azt mondta, Mauritius készült el előbb,  és erről másolták a Paradicsomot. Szunnyadó vulkánok, párás erdők, futó patakok, pálmafákkal övezett strandok,  nyüzsgő korallzátonyok  - a természet megannyi szépsége várja az utazót s nyaralót, sokféle nevezetességgel és látnivalóval. 

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

7. Firenze 

 

Itália tündöklő ékszere, pedig meztelen, mint Leonardo Dávidja és masszív mint Brunelleschi kupolája. Néha úgy tűnik, semmi sem változott itt a Mediciek óta - a turisták legnagyobb örömére.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

 

8. Szentpétervár

 

Szentpétervár klasszikus építészete a régi világ varázsát idézi - megkapó fehér éjszakákkal. Az étel és ital viszonylag olcsó, különösen a fast food helyeken, az angol nyelvű menüket kínáló éttermek drágábbak.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

 

9. Barcelona

 

Barcelona a Földközi-tenger csillogó ékszere, élénk kikötő, középkort idéző utcák, modern épületek, Gaudi testet öltött szelleme. Kincsekkel teli múzeumok, építészeti csodák, varázslatos terek - hab a tortán.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

10. Görögország 

 

Egy szantorini nyaralás akkor tökéletes a számodra, ha le tud nyűgözni a táj és természet szépsége, és nem hoz zavarba a mindent átható romantika. Itt nincs sok látnivaló, itt maga a sziget az, amit látni és átélni kell. Mert varázslatos.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: