Antalya

Törökország - Ha Antalya Kleopátra kedvence volt, akkor alighanem te is élvezed... A napsütötte Török Riviéra kitárt karokkal várja a tengerparton hosszan elnyúló üdülőivel és strandjaival a turistákat.

Antalya remek strandja és zord hegyei.

Időjárás

 

Az időjárás Antalyaban az év nagy részében csodálatos. A csúcsszezon a nyár, a július és az augusztus, a nap lángolóan forró, esőre sem kell számítani. A december és a január kicsit hűvös és esős, bár még mindig nagyon szép az idő. 

 

Antalya-i szállás és hotelek

 

Isztambulhoz képest olcsó, a városban még nem szálltak el a szállásárak. És a puccs óta alább is szálltak az árak. És könnyedén étkezhetsz is, válogathatsz, anélkül, hogy remegés járna át a számlák végösszegétől. A hosszú főszezonban persze itt is magasabbak az árak. No, meg a strandok közelében.

 

  Booking.com  

 

 

Strandok és látnivalók

 

Antalya elsősorban a városközponton kívül eső üdülőhelyeiről ismert, ám aki iderepül nyaralni, egy-két órára beruccan a központba is.

 

Pompás város a Földközi-tenger partján, izgalmas kulturális sokszínűséggel - kicsi és hangulatos történelmi központtal. Lenyűgöző tengeri és hegyi kilátással. Ráadásként a régészeti emlékek és látnivalók többsége, nem csak szabadtéri, de szabadon, vagy is belépődíj nélkül látogatható. Bizánci, római és szeldzsuk építészet emlékeit és alapjait őrzi a város. Hadrianus kapuja lenyűgöző.

 

Több remek strandot és merülőhelyet is találsz a közelben, így azt mondhatjuk, a város és környéke a napfény és a kultúra különleges keveréke.

 

A napsütötte Török Riviéra kitárt karokkal várja a tengerparton hosszan elnyúló üdülőivel és strandjaival a turistákat. Találsz itt, Antalya környékén homokos és sziklás partokat egyaránt. És tömegturizmust, széles hotelválasztékkal, az apartmantól az all–inclusive-n át a valódi luxushotelekig.

 

Lara >> 10 km hosszú Antalyatól keletre. Üdülőpark. A part mentén félóránként mini buszok.
Konyaalt >> 7 km hosszú, aranyhomokos és fehér kavicsos a part, kék zászlós a strand. Aquapark, jetskizni, szörfözni is lehet .

Kleopátra >> családbarát strand, homokos a part, sekély a tengervíz, vízisportok sokasága közül választhatsz.

Olympos >> nem kiépített, de tiszta a tenger és aprókavicsos, homokos a part, mögötte zöldellő hegyek. Természetvédelmi terület.

Konyaaltı >> strand hosszú, kissé durvább homokos és kavicsos partszakaszokkal.

Lara >>  itt lágyabb és finomabb a homokos tengerpart.

Kemer >> 35 kilométerre Antalyatól, délnyugatra. Kifejezetten üdülőváros, remek stranddal és kikötővel. Semmi múlt, minden a jelen.

Side >> idilli, hagyományos török mediterrán falu volt. Hétvégén ide költözik fél Ankara, fehérhomokos strandok.

 

Közlekedés

 

A városnak saját repülőtere van, állami és magán kisbuszhálózata, valamint villamos vonalai.

 

Aktuális árak ⇒ Antalya

 

Étkezés

 

Kebab a kedvenc kedvelt ebédre. Mindenütt kapható. Kóstold a húsgombócot, a pittát és a lahmacunt, vagyis török ​​pizzát,  valamint az ayrant (joghurtitalt). Antalyaban a fagylalt is különlegesen finom. Az alkoholos rakival vigyázz a melegben,  az  Efes Pilsen és Tuborg sörök íze kellemes. tea és kávé mindenütt, forrón idd a nagy melegben is.

 

Még több információ: Antalya

 

 

 

Fotó: pixabay.com

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: