Uluru, avagy az Ayers Szikla

Ausztrália - Uluru, ismertebb nevén az Ayers Szikla, és Katatjuta (az Olgas) az őslakosság hagyományainak és folklórjának a szíve.

A lenyűgöző vörös szikla, Uluru, Ayers Rock

Ausztrália hatalmas, gyéren lakott és egészen elképesztő. Ez az ősi kontinens – a legöregebb, legszárazabb és a leglaposabb a hétből – nemcsak, hogy vékony rétegben terjed szét a Föld felszínén, de ez az a földrész, ahol a realitás és a spiritualitás közti határ is nagyon keskeny.

 

Senki nem ismeri el ezt a tényt jobban, mint az ausztráliai őslakosok, akik körülbelül 60.000 éve népesítették be a kontinenst.  Uluru, ismertebb nevén az Ayers Szikla, és Katatjuta (az Olgas) az őslakosság hagyományainak és folklórjának a szíve.

 

Itt foglalhatsz Ayers Rock -i szállást

 

Az Ayers Sziklánál körös-körül, a Katatjutan pedig keresztül-kasul olyan formációk és üregek találhatók, amelyeket totem (áldozati) helyekként azonosítottak.

 

A hit szerint minden embernek egy halandó és egy halhatatlan lelke van; az előbbi a halál beálltánál eltűnik, viszont az utóbbi egy kiválasztott ősi totemhez láncolva visszatér a szent földre és a totemet befogadó területre.

 

Ausztrália talán legismertebb természeti látványossága egy 348 m magas homokkő, több mint 9 négyzetkilométeren terül el a sivatagban. Változik a színe a különböző napszakokban, mágikusan szép, mert vörösen izzik hajnalban és napnyugtakor.

 

 

 

Még több információ: www.parksaustralia.gov.au/uluru/

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Duncan Rawlinson)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: