Olaszország   Velence    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Velencei üzletek, vásárlás

Olaszország - A turistákkal kitömött területek mentén, a Szent Márk tér és a Rialto híd környékén faltól falig műanyag gondolák és üveg figurák kelletik magukat… de egy se Velencében vagy Európában készült.

Velence vásárlás, üzletek, shopping.

Maszkot könnyebb itt venni, mint egy üveg tejet vagy egy kiló kenyeret… a helybéliek legnagyobb bosszúságára. Ha valami igazán arra érdemest akarsz vásárolni, el kell hagynod a turista útvonalakat.

 

A turisták kedvencei a híres velencei kézműves termékek, köztük a muranói üveg, a buranói csipke és a karneváli maszk – de igazi, és nem keletről, „titokban” idehozott, egyre kevesebb… Soha ne kapkodd el a vásárlást!

 

Divat

 

A drágább ruházati- és ajándéküzleteket (és kirakatokat) a Calle Larga XXII Marzo széles utcáján leled, a Szent Márk tértől nyugatra. Olasz és világmárkák sorakoznak egymás mellett…

 

Az alsókategóriás bizsuboltokat és közepes színvonalú butikokat a keskeny, kanyargós Mercerie negyed lánc-utcáiban találod, a Szent Márk tértől és a Rialto-hídtól északra. Találsz itt ékszereket és divatos ruhákat, karneváli maszkokat, élelmiszert épp úgy, mint giccses emléktárgyakat – csak azt ne hidd, hogy fillérekért. És egy velenceivel ne is próbálj alkudozni, évszázados gyakorlatukkal szemben semmi esélyed rá, hogy nyerj, még ha a végén azt is hiszed…

 

Régiség

 

A Mercatino dell'Antiquariato-t – a velencei régiségvásárt – évente háromszor tartják a Campo San Maurizio, a Piazza San Marco és a Campo Santo Stefano környékén. A háromnapos hétvégi piac idejét április elejére, szeptember közepére és karácsony előttre időzítik. Mindent megtalálsz, ami a klasszikus Velence világát idézi.

 

⇒ Itt foglalhatsz Velencében szállást

 

Maszkok

 

A Murano Art Shop (San Marco 1232.) igazi kulturális élményt (is) kínál.  A kicsiny bolt minden felületét kézműves portékák ékesítik: maszkok, bábok, zenedobozok, ruházati ékszerek…, de minden drága. 

 

Ha maszkot akarsz venni, és nem valami silány utánzatot, irány a Bambole di Trilly (Fondamenta dell'Osmarin, Castello 4974), itt igazi és velencei szövetből kézzel varrott, lelkiismeretesen festett maszkokat és kiegészítőket, de minimum 30 € legyen a zsebedben erre a célra. De felkeresheted a Mondo Novo-t (Rio Terra Canal) is, Stanley Kubrik itt vette a Tágra zárt szemek című filmjéhez a maszkokat és a jelmezeket.

 

Csipke

 

Burano szigete hajdan a csipkéi által vált világhírűvé, angol királyi palást és készült itt, de amit ma ott vásárolhatsz, az bizony olcsó, importált és gépi… Emilia azonban nem fordított hátat a múltnak, s műhelye mind a mai napig őrzi és készíti a hajdani bonyolult mintázatú ágyneműket, törölközőket, selyem lámpaernyőket vagy szalvétákat… Igaz, egy szalvéta  30 €...

 

 

Cipő

 

A leghíresebb velencei suszter Rolando Segalin (a híres gondola alakú cipők megalkotójának) egyik kiváló tanonca, Zanella boltjában elképesztő darabok, avantgárd és retró cipők között válogathatsz. Itt minden kézzel készül és minőségi alapanyagokból. Igaz, 400 € a kezdőár… (Calle Carminati, Castello 5641)

 

Tészta

 

A velencei híres tésztagyár üzletét, a Pastifico Rizzo-t a Rialto-hídtól észak-keletre (Calle San Giovanni Grisostomo, Cannaregio 5778) találod, itt valódi olasz tészta vár rád sokféle formában, töltve vagy formázva…

 

 

 

Még több velencei kép és információ: turismovenezia.it

 

(Fotó: flickr.com by StormCrypt)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: