Olaszország   Velence    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Velencei éttermek

Olaszország - Egy igazi turista-csapda, ez vonatkozik az éttermekre is, nem könnyű valóban jó és nem direkt drága éttermekre bukkanni. Ráadásul, ez a város korán fekszik.

Velence legjobb éttermei.

Ellentétben az olasz szokással, este tíz után már ritkán találsz meleg-konyhát.  A menüben szinte mindenütt a halak és a tenger gyümölcsei dominálnak:  sáska garnéla (canoce), tengeri csiga (garusoli) vagy lágy héjú rák (moleche). Ha viszonylag olcsón akarsz jól lakni, irány egy pizzéria. Egy Szent Márk téri ebéd, nem a legjobb módja annak, hogy pénzt takaríts meg.

 

Birraria la Corte

 

Egy 16. századi, barlangszerű raktár alakult át a tulajdonosok keze nyomán egy pompás, urbánus-elegáns étteremmé. A pizza olcsó, a menü már drágább. Minden friss és helyi alapanyagokból készül. Olasz mikro-sörfőzdék nedűit kóstolhatod. A nagy vegyes saláták különösen jók. Remek az átriuama és a terasza is.

 

Cím: San Polo, a Campo San Polo 2168. Info: www.birrarialacorte.it

 

Osteria di Santa Marina

 

Az étterem konyhafőnöke tiszteli az olasz hagyományokat, egy kis fantáziával fűszerezve, ám a specialitásai sohasem kockázatosak. Légkondicionált termek elegáns, tiszta bútorokkal. Nyáron kedvelt a gyertyafényes kerti helysége. Remek a házi-tészta, a szószos és sült halak, a kagylóleves, a tengeri sügér.

 

Cím: Castello 5911, Campo di Santa Marina  Info: www.osteriadisantamarina.com

 

Al Portego

 

Egy kis sikátorban megbújva találod ezt s rusztikus tavernát, ami sohase kong az ürességtől… naponta változó hús- és halspecialitásokkal, remek nassolni valókkal és borválasztékkal vár az angolul is beszélő személyzet. A helyiek is roppant kedvelik, megpihenhetsz is, de ha kell,  gyorsan vacsorázhatsz...

 

Cím: Castello 6015, Calle Malvasia.

 

El Refolo

 

Ez nem egy étterem, inkább borozó, de igazán élénk helyszín egy egész napos városnézés zárásaként. Remek és olcsó a bor, finomak a szendvicsek, a tészták és a sajttálak. És nincs záróra, a tulajdonos Massimiliano csak akkor húzza le a redőnyt, amikor úgy érzi, tényleg itt az ideje...

 

Cím: Castello 1580, Via Garibaldi. Info: www.elrefolo.it

 

 

Fagyiszünet

 

A legfinomabb gianduiotto-t (házi, lágy csokoládés fagyit mogyoróval) a Gelati Nico (Fondamenta Zattere al Ponte Longo, 922 ) teraszára kiülve élvezheted a legteljesebben (közel a Zattere vízibusz-megállóhoz).

 

 

L'Orto dei Mori

 

Csak néhány éve nyílt ez az igazán dzsesszes, a kilencvenes éveket idéző étterem Velence csendes, északi kerületében, de máris sikeres. A séf szicíliai, de tengeri étkei megőrizték a pán-olasz jelleget, némi velencei íz világgal megspékelve. Ne hagyd ki a Baccala mantecato-t (tejszínes tőkehal).

 

Cím: Cannaregio 3386, Campo dei Mori  info: www.osteriaortodeimori.com

 

Vincent Bar

 

Lenyűgözően vidám, békés és barátságos. Olaszosan laza. Nyári melegben ülj ki a fenyőfák árnyékába a teraszra és bámészkodva figyeld a lagúnák kék vízét és forgalmát. Itt nincs Michelin csillag, se sürgölődő kapkodás. De remek a házi fagyalt, gazdag a saláta, és nagy adag a tészta. És mérsékelt az ár. A teraszon gyakran egy-egy banda muzsikál.

 

Cím: Sant'Elena, viale IV Novembre, 36.

 

 

 

Még több étterem: venice-tourism.com

 

(Fotó: birraria la corte)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: