Vietnam : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Világ & városok

Parfüm pagoda

Vietnam - Hatalmas, titokzatos és illatos. A bejárata olyan, mint egy sárkány nyitott szája. Szent hely, de meg  kell küzdened érte, csónakon és gyalog lehet csak megközelíteni.


Világ & városok

Cao Dai katedrális

Vietnam - A Ho Si Minh-i katedrális mintha a Walt Disney távol-keleti változata volna...


Világ & városok

Ha Long-öböl

Vietnam - Ha Longot a világ nyolcadik csodájának tartják. A legenda szerint a Jáde Birodalom egy mennyei sárkányt és csemetéit küldte a betolakodók ellen, s azok rengeteg gyöngyöt szórtak szét, hogy szigeteket és borotvaéles hegyvonulatokat formázva útját állják az ellenségnek.


Világ & városok

Hue

Vietnam - Az ország hajdani fővárosa az utolsó vietnami császár szülővárosa. Citadellája a világörökség része, a fellegvárban lévő királyi palotaváros egy része hajdan a császár, udvaroncai és ágyasai számára fenntartott tiltott terület volt, aki idegen engedély nélkül belépett, halálnak halálával lakolt.


Világ & városok

Cu Chi alagutak

Vietnam – Az amerikaiak ellen vívott harcban a vietkongok szabályosan beásták magukat a föld alá. Ho Si Minh–Saigon közelében fekszik az alagútrendszeréről híres Cu Chi, egykori gerilla bázis.


Világ & városok

Mekong delta

Vietnam - A delta egy háromszögletű rizses tál, több rizst termelnek itt, mint Japánban és Koreában összesen. A terület változatos, a földrajzkönyvek tipikus képe tárul itt az utazó elé, a rizs mellett a pálma, a gyümölcs és a cukornád is megél a hatalmas kiterjedésű Mekong deltában.


Világ & városok

Phu Quoc strandjai

Vietnam - Ha strandolni támad kedved, a legjobb választás Phu Quoc félsziget, csodálatos a strand, békésen lehet úszni és búvárkodni is.


Világ & városok

Jarai és Bahnar falvak

Vietnam - Középső területein, Plei Ku városától északra hagyományos közösségek óvják ősi törvényeiket az erdő mélyén. Idegenvezető nélkül nem szívesen fogadják a látogatót.


Világ & városok

Vietnami tudnivalók

Vietnam – A közlekedés kaotikus, az orvosi ellátás necces, de az ország gyönyörű és viszonylag biztonságos, ha kellően körültekintő vagy utazás közben.


Világ & városok

Vietnami konyha

Vietnam - Utcai árusoktól ételt venni nem ajánlatos – hanem kötelező. Az utca konyháin ugyanis sokszor jobb minőségű étel készül, mint az éttermekben, ráadásul fillérekért veheted meg.


Világ & városok

Vietnami vásárlás, üzletek

A vietnami selyem, bár valamivel gyengébb minőségű, mint a thaiföldi, de az ára is alacsonyabb. A piacok ellenállhatatlanok.