Vietnami vásárlás, üzletek

A vietnami selyem, bár valamivel gyengébb minőségű, mint a thaiföldi, de az ára is alacsonyabb. A piacok ellenállhatatlanok.

Vietnam vásárlási, shopping és ajándék információk

Hanoi piacok

 

A Régi Negyedben újabban éjszakai piac is üzemel, péntektől vasárnapig, este fél 7-től 11-ig, minden héten. Már csak a hangulata miatt is érdemes itt egyet bóklászni. Korán kelőknek káprázatos élmény Hanoi virágpiaca.

 

A Nghi Tam sugárút mellett hajnali 4-kor kezdenek az árusok, télen 5-kor, és csak 2 órán keresztül árulják portékáikat. De a hajnal frissességében bódító illatfelhő mindenért kárpótol. Fonott kosarakat, színes szalagokat és páfrányt is árulnak a temérdek frissen vágott virág mellett.

 

 

Selyemvilág

 

Hoi An város a vietnami szabók központja, sok szabó kint az utcán ül varrógépe előtt, és akár egy óra alatt is elkészíti a kiválasztott ruhadarabot. Azért a minőségre és az illesztésekre ügyelj, amikor átveszed.

 

Hanoi a selyemre koncentrál, az Old Quarter negyedben található a Hang Gai, a selyemárusok (nyers, taft, szatén) és szabók utcája: nadrág, blúz, öltöny, érzéki pizsamák készen vagy egy nap alatt méretre szabva kaphatók itt, mindenféle selyemből, szövetből. No és apró kiegészítők is: például nyakkendő, pénztárca, mobiltelefon-tartó. A legtöbb helyen angolul is beszélnek.

 

Kelendőek a hímzett áruk is, különféle mintákkal, lehet egyedi mintát is kérni. A legfinomabb, bár drága, a hímzett ágynemű, az asztalterítő, a párnahuzat és a gyerekruha. De akár egy velúr sportcipőt is készíttethetsz saját monogrammal.

 

 

Ajándék ötlet

 

Az etnikai kisebbségi kézműves termékek közül szépek a hmong és dao táskák, kabátok és ékszerek, tartós emlék lehet egy lacquerware: természetes lakkal bevont, sima vagy faragott pálcikák, edények, dobozok, tálak vagy vázák. De ugyanígy a hímzett és nyomtatott pólók, selyemlámpák, víz-bábok, és a kézzel festett, hihetetlenül finom pair vagy selyem üdvözlőlapok, általában a vidéki élet jeleneteivel.

 

Ha valami szokatlan emléktárgyra vágysz, nézz körül Hanoiban a Hang Mahn-i vagy Hang Non sarkán lévő vietnami hangszerboltokban. A kommunizmus idejét idéző szuvenírekre –dömpingáru – egy kelet-európai aligha kapja fel a fejét,  inkább elkapja onnan a kezét… Alkudni mindenhol lehet, de ha nem, akkor is érdemes megpróbálni.

 

 

 

► Még több információ: vietnam-travel-guide.net

 

 

(Fotó: flickr.com by Alan Doyle)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: