Virgin-szigetek

Karib-szigetek - A Virgin-szigetek közül a legnagyobb és legnépszerűbb St. Thomas,  St. John és St. Croix. A paradicsomi szigeteken teljes a modern komfort, és egyensúlyban áll a karibi-amerikai a kultúra.

Virgin-szigetek praktikus tudnivalói árakkal.

Időjárás

 

Legjobb hónapok: január, február, március és április. Egész évben napsütéses a klíma, a hőmérséklet nem ingadozik. Az átlagos napi hőmérséklet télen 25 º C, nyáron 28 ° C.

 

 

Biztonság

 

St. Thomas szigetén szokatlanul magas a bűnözési ráta, különösen a fővárosban, Charlotte Amalie-ben. Ne sétálj a városban éjjel, különösen a Back Streeten ne. Egyedülálló nők kerüljék a Charlotte Amalie bárokat egyedül s éjszaka. Védd az értéktárgyaidat. Tárold a szállodai széfben, tartsd az ajtókat és az ablakokat zárva éjjel. De ha kellően körültekintő vagy, élvezni fogod a nyaralást. St. Croix-ban kerüld a Christiansted és Frederiksted utcákat.

 

Az egészségügyi kockázatok közé tartozik a hepatitis A és a dengue-láz.  Csak palackozott vizet szabad inni a nagyobb városokon kívül. De jobb mindig. Orvosi létesítményei magas színvonalúak, de az egészségügyi biztosítás fontos, mivel az orvosi ellátás nagyon drága.

 

 

Látnivalók

 

A szigetvilág fővárosa Charlotte Amalie  St. Thomas szigetén, hatalmas kikötővel - híres a vámmentes boltjairól.

 

St. John az érintetlen természetet szeretők paradicsoma, itt van a legtöbb erdő, tiszták a strandok és csodálatosak a zátonyok.

 

 

A legnagyobb St. Croix szigete, dán emlékekkel, lenyűgöző látnivalókkal.

 

St Thomas: Skyride – lenyűgöző kilátás, csodálatos naplemente >> 21,00 $

St Thomas: Coral World Ocean Park >> 19,00  

St John: National Park >> 4,00  

St Croix búvárkodás: változó árak >>  100,00 - 600,00 $

 

 

Strandok

 

Sok Karib-sziget sziklás és fekete vulkáni homokkal borított (a déli nap gyorsan forrósítja) strandokról nevezetes – de a Virgin-szigeteken finom fehér homokos strandok várnak. Kivéve a Magens Bay-t (St. Thomas) mind ingyenes.

 

Magens Bay Beach (St. Thomas) >>  kavics-mentes homok, feltűnően nyugodt viz, festői tengerpart. Eróziótól és erős hullámoktól védett. Sokan is vannak.

Sapphire Beach (St. Thomas) >>  Ez az egyik legszebb strand, a szörfösök és búvárok kedvence. Élvezetes panorámával Szent János és más szigetekre.

Trunk Bay (St. John) >>  A top10 karibi strandok egyike.

Sandy Point (St. Croix) >> A legnagyobb strand a Virgin-szigeteken, a víz sekély és nyugodt. Védett: a veszélyeztetett tengeri teknősök fészkelő helye, kizárólag szombaton és vasárnap 09:00-17:00 lehet itt fürödni.

Cane Garden Bay (Tortola)  >>  Áttetsző víz és cukor-fehér homok.

 

 

Virgin-szigetek hotelek, szállás

 

Közepes árfekvésű karibi sziget, maroknyi luxusüdülővel. Nincs olcsó hotel vagy szállás.

 

  Booking.com  

 

 

 

Étkezés

 

Halpróba érkezéskor: mahimahi, wahoo, vörös sügér forró lime mártással. Vigyázz az édes karibi homárral, rendszerint túlárazott és szétfőtt. Nyugi, a hotelekben kapsz kontinentális étkeket is, némi nyugat-indiai beütéssel.

 

A leghíresebb leves a kallaloo vagy callaloo, végtelen számú, spenóthoz hasonló zöldséggel, hússal, hallal, kagylóval. A klasszikus piros-bab levest - benne sertés vagy sonka, különféle fűszerek, paradicsom - cukorral ízesítik. Plusz ízesített s gazdagított rizs, gomba, marhahús, hal, csirke, kagyló, currys kecskehús. A sziget igazi mérge a cruzan rum. Haza is hozhatsz. A Coca-Colát és a Pepsit itt aztán nagyon meg tudják bolondítani. Ja, és a csapvíz iható.

 

Olcsó étterem  >>  28,25 $    

Középkategóriás étterem, két fő, három fogás  >> 90,18      

McDonalds menü  >> 6,72       

Belföldi sör (0,5 liter ) >> 3,28 

Cappuccino  >> 4,00     

Kóla / Pepsi (0,33 literes palack)  >> 2,18       

Víz (0,33 literes palack)  >> 1,90   

Tej  >> 1 liter 3,48      

Kenyér (500g) >> 4,07     

Tojás (12) >> 2,95      

Friss sajt (1kg) >> 12,88  

 

 

Közlekedés

 

A szigetek a gyalogos felfedezésre nem alkalmasak, a motorkerékpár-bérlés ritka, annál gyakoribb a stoppolás, az autó- vagy a kerékpárbérlés. A helyi buszok jók és nem drágák, a szigetek között rendszeresek a kompjáratok. A taxi személyenkénti, előre megállapodott viteldíj fejében visz el úti célodhoz.

 

Egyirányú jegy (helyi közlekedés) >> 1,00 $

Taxi 1km  >> 3, 00  

Benzin (1 liter)  >> 2,00 $

 

 

 

Még több információ:  www.visitusvi.com

 

 

(Fotó: flickr.com by brandon king)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: