Svájc   Zürich    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Zürichi éttermek, klubok

Zürich - A hagyományos zürichi konyha nagyon gazdag, és húsban erős. A város étek-védjegye a Züri Gschnetzlets - kockára vágott borjúhús, tejszínes gombás mártással és röstivel.

Zürich legjobb éttermei, klubjai.

Éttermek

 

Minden sarkon találsz egy jó éttermet. A Bahnhofstrasse környékén délután a legjobb a hangulat, a Niederdorfon pedig este, itt a legkellemesebb vacsorázni. Íme az öt legígéretesebb étterem, de nem muazáj elhinned, öt méterrel arrébb találsz egy éppen olyan jó másikat...

 

Blinde Kuh

 

Az étterem dolgozóinak többsége vak vagy gyengénlátó, étkezés közben szinte teljes a sötétség. Kapsz egy szemtakarót is. Bízz az orrod, a szád, a füled és a kezed érzékelésében. Aztán csodálkozz. Ugyan már, ki állíthatja azt, hogy a szemünkkel eszünk… Különleges gasztronómiai élmény. A menü minden héten változik.

 

Cím: Mühlebachstrasse 148.  Info: www.blindekuh.ch/en/blindekuh_zuerich/

 

Pinte Vaudoise

 

A legjobb fondü Zürichben. Mondják... Nagyon segítőkész a tulajdonos. Ráadásul előadóművész is. Egyikből se maradj ki.…

 

Cím: Hotel Villette. Kruggasse 4.

 

Spaghetti Factory Rosenhof

 

Kiadós ételek Niederdorf központjában. Az előételek és a friss piaci saláták egyaránt népszerűek. Napi ajánlatokat is kínál, és mindig van egy kis gasztro-csavar a menüben. Spagettit  számtalan variációban kapsz. Meg pennét. És gnocchit. De jobbnál jobb hús- és halételek közül is válogathatsz.

 

Cím: Niederdorfstrasse 5. Info: www.spaghettifactory.ch

 

Adler’s Swiss Chuchi

 

Hagyományos svájci nemzeti ételek rusztikus környezetben. Remek a sajt és a sajtfondü, valamint a raclette - különböző változatokban. Különlegesen finom a gyógynövényes szeletelt borjúmáj röstivel.  

 

Cím: Rosengasse 10. Info: www.hotel-adler.ch

 

Zeughauskeller

 

15. századi helyi ízeket idéző söröző, ahol a kolbász a fő attrakció, meg az egész sertés csülök. Több mint egy tucat különböző kolbász közül választhatsz, a legnagyobb egy méter hosszú. Az épület eredetileg egy régi fegyverraktár volt, aztán átalakult söröző-étteremmé 1927-ben, megtartva az eredeti oszlopokat és fagerendás mennyezetet. Lásd a nyitóképet.

 

Cím: Bahnhofstrasse 28.   Info: www.zeughauskeller.ch     Zürichi éttermek: www.venere.com/blog/best-zurich-restaurants/

 

Éjszakai élet

 

Bár Zürich korántsem olyan konzervatív éjjel, mint nappal... de azért itt nincs ereszd el a hajamat minden utcasarkon. Korai (éjféli) zárás, vacsora, koktél... és egy kevés vadulásra is alkalmas klub-disco. A vöröslámpás negyed (Long Strasse) körül azonban élénk az éjszaka, még szexmentes formában is.

 

 

Rote Fabrik

 

A vörös téglás gyárépület ma már egy alternatív kulturális központ. A hangsúly a zenére és a színházi előadásokra került. Koncertek, bulik, fesztiválok zajlanak. Koncerthelyszínek: Aktions- halle (1300), a Clubraum (600), nyári színpad a Zürichi tó partján.

 

Cím: Seestrasse 395. Info: www.rotefabrik.ch

 

Kaufleuten

 

Népszerű, trendi klub a város központjában. Éjjel és nappal. Étterem, bár, kerthelyiség, klub. Elnyerte már a világ legjobb party zónája címet is. Remek DJ-k zenélnek. Ha nincs klubkártyád, este csak az étterem meg a bár áll nyitva előtted.

 

Cím: Pelikanstrasse 18  Info: www.kaufleuten.com

 

Moods

 

Premier jazz klub, első osztályú zenével, nagy nevekkel. Jazz, funk, soul, pop és elektro szól szinte naponta remek akusztikával. Kényelmes ülő- sarkok, jó koktélok és szórakoztató közönség... Inkább zürichiek látogatják, ma még kevés a turista… Péntek és szombat este a koncertek után party vár.

 

Cím: Schiffbaustrasse 6 Info: www.moods.ch

 

Rheinfelder Bierhalle

 

Fapadok, élénk fények, patinás sörcsarnok. 1870-ben nyitott, azóta zsúfolt, hangos és élénk.  Olcsó és kiadós ételeket kínálnak, a specialitás: jumbo-jumbo-cordon-blue. Tényleg óriási. Esti sörözésre aligha találsz jobbat. Csak csöndesebbet…

 

Cím: Niederdorfstrasse 76. Info: www.rheinfelder.ch

 

Schlauch

 

Barátságos és nyugodt snookerbar, bio szemlélettel. Nagyon népszerű a fiatalok körében. Vegetáriánusoknak hatalmas a kínálat, nagyon kedvező áron. Menü: vegatálak, biohúsok és -halak.

 

Cím: Munstergasse 20. Info: www.cafeschlauch.ch     Zürichi bárok és discók: zuerich.com/nightlife

 

 

 

(Fotó: shutterstock.com)

Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: