Svájc   Zürich    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Zürichi látnivalók

Svájc - Bájos nagyváros magas és drága minőségű élettel. Folyó szeli ketté: egyik oldalán a nagy katedrális ikertornyai magasodnak, a másikon a Szent Péter és a Fraumunster templom, utóbbi Marc Chagall fantasztikus üvegablakaival. Közelében a Bahnhofstrasse, a világ legismertebb bevásárló utcája.

Zürich legszebb látnivalói, nevezetességei.

1. Grossmünster

 

A Grossmünster (a nagy katedrális) román stílusú templom – eredete az 1200 évekre nyúlik vissza. A város három nagy templomainak egyike. Magas ikertornyai szinte uralják Zürich városképét. Ez volt az a hely, ahol a humanista Ulrich Zwingli meghirdette a német-svájci reformációt.

 

Cím: Grossmünsterplatz. Info: www.kirche-zh.ch

 

 

 

2. Kunsthaus

 

Svájc legnagyobb művészeti múzeuma, fontos művekkel, a középkori vallási festményektől a régi holland mesterek munkáin át az impresszionista és posztimpresszionista alkotásokig. Van Gogh, Picasso, Chagall, Monet és Munch jelentős alkotásai...

 

Cím: Heimplatz 1., Közlekedés: 3-as villamossal. Nyitva: hétköznap 10:00-16:00, hétvégén: 10:00-18:00. Belépő: 22 CHF, 16 alatt ingyenes. Fotó: flickr.com by Emiliano. Info: www.kunsthaus.ch

 

 

 

3. Szent Péter-templom

 

A Szent Péter-templom (Peterskirche) a 8. században épült, de sokat változott a 13. században, és újraépítették 1705-ben. Tornyában Európa legnagyobb órája számlálja a perceket, átmérője 8,7 méter. A templom és a torony ma is külön egyházi, illetve állami-városi tulajdon.

 

Cím: St. Peter-Hofstatt. Fotó: flickr.com by Harshil Shah

 

 

 

4. Le Corbusier Haus

 

Le Corbusier volt a 20. század egyik legbefolyásosabb svájci építésze. Utolsó építménye a Zürichhorn parkban áll. Összművészeti alkotás, amely harmonikus egységben tükrözi Le Corbusier építészeti, szobrászati, festői, bútortervezői munkásságát. A világ egyetlen olyan tér-struktúrája, amely teljes és egész műalkotás is egyben.

 

Cím: Höschgasse 8. Közlekedés: 2-es villamos. Nyitva: július-szeptember, szombat és vasárnap délután. Fotó: flickr.com by Falk Lademann  Info: www.lecorbusier-center.com

 

 

 

5. Zürichsee

 

Lélegzetelállítóan gyönyörű tó a Glarner Alpok lábánál. Akár egynapos hajókirándulást is tehetsz a tó menti falvak, kisvárosok mentén. De csónakázhatsz és vitorlázhatsz, sőt még strandolhatsz is Zürichnél.

 

 ⇒​Itt foglalhatsz Zürichben szállást

 

A Zürichi-tó vize nagyon tiszta, nyáron a hőmérséklete 20 ° C fölé emelkedik, így úszásra,  a part közelében fürdőzésre is alkalmas.  A tó strandjai roppant népszerűek. A tó hossza mintegy 40 kilométer, s átlag 3 kilométer széles, a mélysége pedig meghaladja a 100 métert. A tóparti hosszú liget pedig piknikre csábít. Hajók és csónakok a Bürkliplatznál horgonyoznak, s innen indulnak.

 

Cím: Bürliplatz. Fotó és info: www.zsg.ch

 

 

 

6. Chinagarten

 

A Zürichi tó mentén húzódó ligetben található. Zürich kínai testvérvárosától, Kunmingtól kapta ezt a pompás kertet. Minden elemében a kínai filozófiát, élet- és természetszemléletet tükrözi, benne külön hangsúlyt kap a "három jó barát": a fenyő, a bambusz és a téli cseresznye, amelyek együtt bátran túlélik a svájci hideget.

 

Cím: Bellerivestrasse 144. Fotó: flickr.com by Julia S. Simon  Info: www.chinagarten.ch

 

 

 

Még több információ: www.zuerich.com/en/visit/zurich-sights

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Hagens_world)

Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: