Svájc   Zürich    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Zürichi vásárlás, üzletek

Zürich - Luxus és nemzetközi márkák a Bahnhofstrassén, trendi és tradicionális termékek a festői óvárosban, kifinomult zürichi márkák pedig Zürich-West & Aussersihlon találhatók.

Zürichi vásárlás, üzletek, shopping tippek.

A zürichi Bahnhofstrasse jól ismert az egész világon, mint a világ egyik legexkluzívabb és legdrágább bevásárlóutcája. Zürich nem kedveli a nagy bevásárló központokat, ami örvendetes, de nem is tud mindig ellenállni… A könnyen megközelíthető Sihlcity bevásárlóközpont volt az első, amely betette ide a lábát. A Schipfe negyede kézműves butikokkal és galériákkal van tömve, Zürih West pedig a legjobb hátizsákok és oldaltáskák lelőhelye.

 

Bahnhofstrasse

 

A főpályaudvartól indul és a zürichi tó partjáig vezet, valójában sétáló szakasz, de vigyázz a villamosokkal. Világhíres a luxus üzletek sora: ékszerek, órák, designer butikok, valamint nagy áruházak, mint a Jelmoli, a Globus és a Manor. A Bahnhofstrasse boulevard 19. századi áruházai és butikjai olyan luxus holmikat kínálnak, mint a Tiffany gyémántok, a svájci Beyer órák vagy Louis Vuitton legújabb kreációi.

 

Az elmúlt években, nem mindenki örömére, egyre több nagy külföldi cég, mint az Apple nyitott itt áruházat - lassan kiszorítva a Bahnhofstrasséról a hagyományos zürichi cégeket, s megfosztva mindent az eredeti hangulatától. Ennek ellenére kötelező program legalább egy séta e híres utcán. De térj be a mellékutcákba is, kevésbé fényűző, de szokatlanul izgalmas boltokra lelhetsz.

 

Ha efféle holmikra nem költesz, viszont különleges ajándékot vagy szuvenírt keresel, térj be itt a Confiserie Sprüngli üzletébe, amely 1836 óta árulja a legfinomabb svájci csokoládét és édességeket: díszes ajándékdobozba zárt csokit  trüffelt vagy pillekönnyű makaront (édes teasütemény).

 

Niederdorf

 

Az óvárosban (Lower Village), a Limmat folyó keleti oldalán. Egyelőre ismertebb az éttermeiről és szórakozóhelyeiről, de mind több vásárló is felkeresi. A Limmatquai és Niederdorf utcák mentén – gyalogos terület – több figyelemre méltó kisebb boltot is találsz: divatos cipők, up-to-date utcai viseletek.

 

Old Town

 

Tégy egy próbát a Rennweg sétálóutcán, ahol nemzetközi ruházati márkákat és butikokat, vagy a Storchengassen, ahol a luxus designer üzleteket, valódi zürichi játékboltot, valamint evőeszközöket és ajándéküzletek találsz.

 

 

 

Még több információ: www.zuerich.com/en/visit/shopping

 

(Fotó: Zürich Tourismus)

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: